Norrköping upp på säker mark derbyt – Linköping avhängda?

Östgötaderby och bottenstrid när Linköping tog emot Norrköping. En match som båda lagen kom till med en vinst i ryggen och viktiga poäng att kämpa om för att kunna hänga kvar i Svenska Futsalligan.

Första halvlek var väldigt taktisk och man märkte att ingen ville bjuda in det andra laget på något billigt. Norrköping, som vid seger hade chans att gå förbi Strängnäs, såg mest ut att vilja försvara sig och gå på omställningar. Men inget av lagen skulle få göra det första målet under de inledande 20 minuterna.

SE ÄVEN: Skoftebyn vände efter dubbla underlägen

Andra halvlek blev desto mer händelserik och det dröjde knappt en minut innan Mohammad Amiri fixat 1-0 till hemmapublikens stora glädje. Minuten senare åker Erik Stillersson på ett rött kort efter att ha räddat ett friläge med handen utanför straffområdet. Hemmalaget såg ut att klara av spel med en man mindre i två minuter, men det nonchalanta försvarspelet utnyttjades slutligen av Norrköping som trycker in 1-1 i bortre hörnet genom Joshuel Mendives Lan.

Norrköping skulle även göra 2-1 efter ett långt utkast. Elmir Bajraktarevic nickskarvade in bollen och hemmalaget klagade hos domaren då man menade att nicken föranleddes av en knuff. Domarna hade dock bestämt sig och bortalaget hade vänt. Linköping skulle replikera ganska omgående genom Blend Ali Osman som hittade bortre stolpen.

De långa utkasten från gästernas mål skulle fortsätta och denna gång skulle det resultera i en straff för Norrköping när man menade att det förelog en knuff. Linköpings vikarierande målvakt skulle dock ta revansch genom en fin dubbelräddning men det hjälpte föga. Strax därefter får Norrköping en frispark där Kasper Ringqvist blir frispelad och gör inga misstag, 3-2 och än en gång uppförsbacke för Linköping. Men denna gång skulle man inte orka resa sig. Norrköping utökade till 4-2 och 5-2 genom Azad Eliassy och avslutningsvis Ignatius Malki.

Hemmalaget hade sju minuter på sig att vända på steken men Norrköping var för stabila under matchens sista minuter. För Norrköping innebär segern att man nu är över nedflyttningsstrecket och passerar Strängnäs medan Linköping får det väldigt svårt att stanna kvar i den högsta ligan.

LÄS ÄVEN: Förlust för Sverige i andra matchen mot Tjeckien

Matchfakta:

KFUM Linköping – Norrköping FK 2-5 (0-0)

Mål Linköping: Mohammad Amiri, Blend Ali Osman

Mål Norrköping: Joshuel Antonio Mendives Lan, Kasper Ringqvist, Elmir Bajraktarevic, Ignatius Malki, Azad Eliassy

Kort Linköping: Eric Stillersson (rött) Ilhan Pepeljak

Kort Norrköping: Patrick Ayala, Azad Eliassy, Alen Nailovic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img