Söders tränare inför avgörandet: ”Vi ska gå ut och njuta”

0
Foto: Söder Futsal

Idag söndag kommer vi få veta vilket lag av Söder Futsal och AFC Eskilstuna som tar steget upp till Sveriges högsta serie, SFL. Första mötet slutade med en seger för AFC Eskilstuna (2–3) och idag är det dags för returmöte i Stiga Sport Center. Det är något som Söders huvudtränare Hadi Nasirian ser fram emot.

– Jag tycker vi gör en bra hemmamatch. Det var en tajt drabbning och vi är med under hela matchen. Vi lyckas göra två mål och efter matchen när vi kommer in omklädningsrummet kommer vi in med ett leende på läpparna samt rakryggade och känner att spel i SFL lever i alla högsta grad, säger Nasirian och fortsätter att berätta vad man tar med sig från gårdagens match till eftermiddagens returmöte:

– Vi tar med oss vår inställning från gårdagens match. Vi visar ett härligt hjärta och en bra karaktär samtidigt som vi aldrig ger upp någon gång under matchen. Det är en styrka vi har haft under hela säsongen, att vi ger allt för varandra.

Hur går dina tankar inför kvällens match?

– Det ska bli riktigt kul och vi är riktigt laddade och förväntansfulla inför avgörandet. Det är detta vi har kämpat för sen vi startade säsongen och nu ska vi gå ut och njuta och göra allt vi kan. AFC har hemmaplan och det kommer bli mycket publik så pressen ligger hos dem, säger en taggad huvudtränare.

Vidare berättar han om hur man ska få stopp på Eskilstunas vassa offensiv.

– Först och främst vill jag säga att AFC är ett bra lag som har kommit långt i sin utveckling så det kommer bli en tuff kamp idag igen, precis som igår. Men vi ska fortsätta fokusera på vårt egna spel där vi fortsätter jobba hårt för varandra och visar hjärta under hela matchen.

Vad talar för att Söder Futsal spelar i SFL säsongen 19/20?

– Vi har varit med förr och vi vet vad som kommer att krävas för att vi ska gå vinnande ur detta. Men det är 50/50 vill jag säga om vem som ska ta den platsen till SFL. Både lagen har kommit lika långt men jag vill ändå lägga över pressen lite på AFC Eskilstuna då de spelar på hemmaplan inför sin publik. Men oavsett hur det går idag så vill jag säga att jag är otroligt stolt över grabbarna vad de har åstadkommit under säsongen. De har visat hjärta och en proffsig inställning under hela säsongen, avslutar Nasirian.