HBK lämnar SFL: ”Det är bara tomt nu”

0

Halmstads BK tog inför säsongen klivet upp i SFL – men med fem omgångar kvar är det nu helt definitivt att de lämnar högstaligan. Det stod klart efter helgens storförlust mot IFK Uddevalla.
– Totalt sett har vi inte räckt till i år, kommenterar tränaren Per Lunnebjer besviket.

16–2 besegrades Halmstads BK med när regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal var på besök i söndags. 16–2! Ett resultat som utöver att det var tungt och pinsamt också gjorde något som varit på gång helt definitivt. HBK står nu utan chans att säkra nytt SFL-kontrakt. Nästa säsong spelar laget i division 1.

– Man har väl varit inställd på det i några omgångar när resultaten inte gått med. Men just nu är det den katastrofala matchen vi gör mot Uddevalla som irriterar en. Att man åker ur har man ändå varit mentalt redo för på något sätt, säger Per Lunnebjer, tränare i Halmstads BK.

LÄS OCKSÅ: Målvakten med speciellt mål: ”Måste vara unikt”

HBK inledde annars matchen stabilt, och hade faktiskt en 2–0-ledning. Men därefter gör gästerna 16 (!) raka mål.

– Vi börjar matchen rätt bra och vi har en bra känsla. Sedan vet jag inte vad som händer riktigt, om jag ska vara ärlig. Det blir någon kollaps och de gör fyra mål på en minut. Vi ger bort den drömstarten, och de får göra sina mål alldeles för enkelt. Sedan har vi något läge att reducera till 3–4, men istället kom 2–5 och då tappar vi det helt.

Han fortsätter:

– Det var pinsamt hur det blir i andra halvlek. Okej att det mot ett mycket bättre lag kan vara nio mål bakåt, men 16 bollar är alltför mycket.

Vad sa ni till varandra efter matchen?

– Inte mycket alls. Vi sa i paus att vi måste visa stolthet och inte låta det rinna iväg, men det funkade inte för fem öre. Ingen spelare står för en godkänd insats. Det är bara tomt, alla är extremt besvikna över vad som hände.

Varför lämnar HBK SFL?

– Totalt sett har vi inte räckt till, och det visar tabellen. Sedan är det många matcher där vi varit med och haft lika många chanser, men vi har inte riktigt haft den sista spetsen till att vara kyliga och ta vara på chanserna vi faktiskt haft.

Flera lag har historiskt sett i SFL haft svårt att behålla spelare mot slutet av säsongen när man inte längre har någonting att spela för. Lunnebjer hoppas och tror ändå på att spelarna sluter upp under avslutningen.

– Än så länge är det såpass många som tycker futsalen är kul, så jag räknar med att folk kommer köra in i det sista. Men självklart blir det en utmaning att hålla kvar folket i de sista matcherna.

Hur ska ni motivera varandra?

– Det gäller att gå ut och njuta av att spela futsal. Det spelar ingen roll hur det går nu längre. Anledningen till att alla lägger sådan tid på futsalen är för att vi älskar det vi gör. Sedan gäller det faktiskt också att suga ur allt man kan och få med sig all erfarenhet som går från spel i SFL till säsongen i division 1 nästa säsong.