Borås-målvakten målskytt – på speciellt vis: ”Måste vara unikt”

Borås AIK har haft det svårt mot lag längre ner i tabellen och tappat många viktiga poäng i jakten på guldet. Matchen mot Örebro SK skulle visa sig vara en riktig pärs. Det var först efter 33 minuter som Borås för första gången var uppe i ledning och kunde därefter få lite islossning. På de avslutande sju minuterna satte man dit fem mål, varav en av målskyttarna i Borås var målvakten Viktor Sääf.

Helt ovanligt är det inte att en målvakt gör mål i futsal. Men detta mål var ändå speciellt på så vis att Sääf gjorde sitt första mål i ligan, och dessutom via en dråplig tunnel på ÖSK-försvarare efter en lång utspark från eget målområde.

– Ja, det måste nog ändå vara unikt, skrattar den storspelande målvakten när han får frågan om målet och fortsätter:

– De hade ett anfall och jag lyckades fånga in bollen då var det bara att testa mot öppet mål. Det var på tiden att man fick göra mål.

SE ÄVEN: Hammarby missade chansen – Jareflo stängde igen

Borås var annars illa ute stundtals och det såg ut att bli poängtapp igen, men Sääf storspelade när matchen stod och vägde trots fyra insläppta bakåt.

– Det känns helt okej, skönt med vinst trots att vi inte gör vår bästa match, förklarar han.

Borås har nu fem matcher kvar och ligger tvåa en poäng bakom svenska mästarna från Uddevalla. Slutspurten lär bli en riktig rysare, men Sääf verkar inte orolig.

– Det har gått bra och det har känts bra. Jag har fått mycket hjälp från laget och de har gjort det lättare för mig i målet. Det är bara att fortsätta träna hårt och så hoppas vi att resultaten går med oss, avslutar målvakten.

LÄS ÄVEN: Uddevalla visade mästarklass i Halmstad

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img