Borås övertygade i Trollhättan – skuggar Uddevalla i toppen

Borås AIK tog chansen och vann på ett övertygande sätt borta mot Skoftebyns IF under måndagskvällen. Därmed är de ny tabelltvåa i SFL.

Förutsättningarna var inför matchen solklara. Seger skulle ta Borås AIK upp till andraplatsen – en poäng bakom serieledande IFK Uddevalla Futsal. En chans man bara inte fick missa, tänkte spelarna i Borås och inledde matchen mot Skoftebyn piggt.

Efter tio minuters spel hade gästerna tagit ett rejält grepp om matchen och skaffat sig en 3–0-ledning. Skoftebyn tog några minuter senare en timeout, vilket skulle visa sig bli ett lyckat drag. Sekunder senare reducerade nämligen Krister Andersson till 1–3.

Men glädjen blev kortvarig i hemmalägret, då Irfan Delimedjac spikade halvtidsresultatet 1–4 ett par minuter senare.

I den andra halvleken kunde Borås utöka till både 1–5 och 1–6 och punkterade därmed matchen.

Skoftebyn snyggade på slutet till siffrorna, men matchen slutade med en övertygande 7–4-seger för Borås AIK.

Skoftebyns IF–Borås AIK 4–7 (1–4)

Målen, Skoftebyn: Krister Andersson 2, Jesper Thorsell, Fredrik Larsson.

Målen, Baik: Jahid Jawid 2, Irfan Delimedjac, Wahid Jawid, Mattin Najafi 2, självmål.