Söderqvist hyllas av tränaren efter nya målen: ”Varit bra hela säsongen”

Det var ett minst sagt desarmerat Djurgården som IFK Uddevalla Futsal tog sig an hemma i Agnebergshallen i lördags. Gästerna kom nämligen till spel med endast en avbytare, vilket går att läsa mer om via länken nedan.

LÄS MER: Därför kom Djurgården med tunn trupp

Djurgården stod dock emot länge och väl, och mycket tack vare unge målvakten Muhammad Reza Akhlagi som imponerade stort. Men IFK Uddevalla kunde mot slutet dra ifrån och vinna med säkra 5–1.

Jag tycker att det är en bra match från vår sida. Det är inte lätt att möta ett lag som faller så lågt som de gör under hela matchen. Sedan gör deras målvakt en väldigt bra match, säger Uddevallas huvudtränare Hector Maravilla om mötet.

En av spelarna som klev fram i avgörandets stund var Fredrik Söderqvist. Inom loppet av 30 sekunder tryckte han dit mål nummer 18 och 19 för säsongen. Det gör honom till lagets bästa målskytt under den här säsongen.

– Det är ingen överraskning att han gör mål. Fredrik har varit väldigt bra under hela säsongen, men sedan har målen exploderat den senaste tiden. Han har varit bra i princip i alla matcher i år.

– Han är en viktig del i vårt starka kollektiv. Det är laget som gör det, men självklart bidrar han stort med sina egenskaper i år.

Efter 22 spelade omgångar är det fortsatt serieledning för regerande mästarna från Uddevalla. Men det är långt ifrån klart. Två poäng bakom skuggar Hammarby, och skulle Borås vinna sin hängmatch ikväll mot Skoftebyn går de upp en poäng bakom.

– Det är så här det ska vara. På ett sätt är det nästan bra. Som tränare hade jag självklart velat att det redan nu var klart, för guld är allt som gäller. Men just nu har vi fokus under hela matcherna. Vi älskar att spela matcher som verkligen gäller något. Det har också märkts i vårt spel, vår offensiv har höjts otroligt mycket senaste tiden. Vi har haft lite svårt att göra mål, även om det är svårt att tro sett till hur många mål vi gjort totalt, men nu har det verkligen lossnat för oss framför mål också.

LÄS OCKSÅ: Målvakten stor hjälte för Bajen – tryckte dit två mål framåt

IFK Uddevalla möter Torslanda på fredag i omgång 24. Omgång 23 spelar man under lördagen mot ÖSK Futsal. Därefter väntar Strängnäs innan serien avslutas borta mot Norrköping.

– Vi möter ingen av våra toppkonkurrenter om guldet nu. De andra lagen möter varandra och kan förstöra för varandra.

Har ni ett enklare spelschema avslutningsvis i dina ögon?

– På pappret är det så. Men alla de fyra lagen spelar just nu för sin överlevnad och kommer spela desperat. En poäng kan betyda så oerhört mycket för dem, så det kommer att bli riktigt tuffa matcher.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img