Berisha om övergångar mellan Örebroklubbarna: ”Blivit en standardgrej”

0
Senad Berisha gästade avsnitt sex av Studio FM. Foto: David Gerd

Örebro FC:s Senad Berisha var gäst i det senaste avsnittet av Futsalmagasinets programserie Studio FM. (vilket du hittar här). Där berättar han bland annat om hur han hittade in i futsalen, och trots att det är i Örebro FC han spelar i nuförtiden, var det i ÖSK Futsal (då Spartak Örebro) hans SFL-karriär startade.

– Jag spelade i Forward när jag var liten, både utomhus och inomhus, och spelade massa turneringar i Örebro. Sedan gick jag över till Rynninge och fortsatte där, och då fick jag höra att det fanns ett lag i Spartak Örebro och de tog kontakt med mig. De ville att jag skulle visa upp mig, och så blev det Spartak Örebro. Det var kul att dra igång SFL, och det var roliga tider i Spartak, säger Berisha i programmet.

Men efter en tid i klubben kom bytet till sin nuvarande klubb, ÖFC, efter lite problem med styrelsen.

– Jag spelade i Spartak som blev ÖSK Futsal. Jag hade lite strul med styrelsen i ÖSK, men jag löste det till slut. ÖFC tog kontakt med mig, och de tog hand om mig och det kändes bra att gå dit. Det var egentligen inget mer än så.

Annons: Spela på Casino Guru idag

Senad Berisha är dock inte den enda spelaren som bytt från den ena Örebroklubben i SFL till den andra. Under de senaste åren har flertalet spelare vandrat mellan klubbarna – trots att de är största rivaler.

– Det blir ju så. Två stora klubbar i Örebro, en stor liga och många vill visa upp sig. Sedan har det hänt nu på slutet att många spelare går fram och tillbaka mellan klubbarna. Spelare vill visa att man är bäst, och det är krig mellan vissa spelare och klubbarna.

LÄS OCKSÅ: Krönika: Bye bye, Linköping

Varför tror du det blivit så enkelt att byta mellan klubbarna?

– Framför allt tror jag att man som spelare vill visa att man vill spela för det bästa laget, och sedan tror jag vissa spelare haft problem med den klubben man spelat med, om det nu är ÖSK eller ÖFC. Man vill visa folket att man vill spela i det bästa laget, och det har blivit en standardgrej att byta fram och tillbaka. Jag som spelare vill spela för det bästa laget, må bra och visa att man är en bra futsalspelare, säger Berisha i Studio FM-avsnittet.

När lagen väl möts menar Berisha att det är mycket som står på spel och att det syns i duellerna. Men utanför planen är spelarna i de båda klubbarna goda vänner.

– När vi spelare möter varandra på planen är vi inte direkt vänner med varandra. Efter matchen är det kärlek mellan spelarna. Jag vet inte om det har något med styrelsen mellan klubbarna, om det är problem där, men mellan spelarna är det inga problem.

Se hela avsnitt 6 av Studio FM: