Dulvat om valet av målvakter: ”En viktig position”

0

Under måndagen släppte förbundskapten Matija Dulvat den trupp som ska representera Sverige under en turnering i Kroatien i mitten av april. Där var två av tre målvakter debutanter.

Robin Armandt från IFK Uddevalla Futsal är en av landslagets mest rutinerade spelare med sina 43 landskamper. Han är också en av tre målvakter som togs ut till flernationsturneringen i Kroatien 12-18 april. Vid sin sida kommer han ha debutanterna Viktor Säf från Borås AIK och Hampus Jakobsson (AFC Eskilstuna) som varit en av två målvakter under P19-landslagets första tid.

LÄS MER: Hela truppen till turneringen i Kroatien – sex debutanter

Matija Dulvat, förbundskapten för det svenska herrlandslaget, berättar mer om uttagningen kring målvaktspositionen.

– För mig är de tre bästa målvakterna i Sverige Marcus Gerd, Christopher Solberg och Robin Armandt. Just nu är Gerd skadad och Solberg har problem att hinna med futsalen på grund av jobb och familj. Därmed finns bara Robin just nu från de tre, säger Dulvat till Futsalmagasinet.

Utelämnad från truppen blev Viktor Jansson, IFK Uddevalla Futsal, som fanns med i den trupp som VM-kvalade i Alingsås i slutet av januari.

– Viktor (Jansson) är en väldigt duktig målvaktsreserv och är verkligen ett framtidsnamn för oss. Jag är övertygad om att han är tillbaka i truppen i höst igen, men nu ville jag se lite nya spelare. Just för att ha fler att välja på i framtiden, säger Matija Dulvat och utvecklar:

– Men om inte Gerd kommer tillbaka från skadan, och om Solberg inte kommer tillbaka och någonting händer med Robin kan vi inte stå med endast en målvakt (Viktor Jansson). Det är en position där man har en stor press på sig, och därför vill jag ta in några nya i det här så att det finns fler med mer rutin. Förhoppningsvis kommer Gerd tillbaka och Robin håller sig i fin form, men man kan aldrig veta.