IFK Göteborg kvitterade tre (!) gånger mot Nacka

Ett IFK Göteborg i storform mot ett Nacka Juniors som fortfarande är inblandat i toppstriden – då blev det delad poäng. Detta efter att Göteborg kommit tillbaka efter underläge tre gånger.

Efter Uddevallas seger tidigare under dagen var Nackas guldchanser grusade. Trots detta hade laget en topplacering i sikte, och ett möte med IFK Göteborg på schemat. Formstarka Göteborg välkomnade till spel i Lundby Strand.

Matchen var mållös efter sju minuter, men sen vaknade bortalaget Nacka ordentligt. Modaser Zekria stötte in både 0-1 och 0-2 inom loppet av en minut. Två minuter senare kom även 0-3 efter mål av Wisal Zekria. Göteborg lät sig dock inte nedslås av detta plötsliga uppvaknande.

1-3 kom kort inpå efter att Jesper Nilsson hittat fram till Niklas Engberg. Simon Chekroun lyckades pricka in 2-3 bara minuten senare efter ett långskott, och innan halvleken var över hade Nima Kadivar sett till att det var lika på tre i halvlek.

I den andra halvleken återtog Nacka ledningen, efter att Andreas Dahl gjort mål i halvlekens första minut. Felix Fundell Ryberg följde dock matchens mönster, och kvitterade till 4-4 för Göteborg. Efter detta var IFK nära att ta ledningen för första gången i matchen, men långskotten ville inte leta sig in bakom Milos Ostojic i Nacka-målet. Istället skulle Nacka åter ta ledningen efter att Wisal Zekria blivit tvåmålsskytt.

Vad som hände sen? Du gissade antagligen rätt: Göteborg kvitterade igen. Med två minuter kvar på klockan sköt Mouhammed Omeirat in matchens tionde mål, och 5-5 för Göteborg. Detta mål avslutade målfesten, och IFK Göteborg och Nacka Juniors delade lika på poängen.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

IFK Göteborg Futsal – Nacka Juniors FF 5-5 (3-3)

Målskyttar Göteborg: Niklas Engberg, Simon Chekroun, Nima Kadivar, Felix Fundell Ryberg och Mouhammed Omeirat.

Målskyttar Nacka: Modaser Zekria (2), Wisal Zekria (2) och Andreas Dahl.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img