Foto: Krister Melin

Ett IFK Göteborg i storform mot ett Nacka Juniors som fortfarande är inblandat i toppstriden – då blev det delad poäng. Detta efter att Göteborg kommit tillbaka efter underläge tre gånger.

Efter Uddevallas seger tidigare under dagen var Nackas guldchanser grusade. Trots detta hade laget en topplacering i sikte, och ett möte med IFK Göteborg på schemat. Formstarka Göteborg välkomnade till spel i Lundby Strand.

Matchen var mållös efter sju minuter, men sen vaknade bortalaget Nacka ordentligt. Modaser Zekria stötte in både 0-1 och 0-2 inom loppet av en minut. Två minuter senare kom även 0-3 efter mål av Wisal Zekria. Göteborg lät sig dock inte nedslås av detta plötsliga uppvaknande.

1-3 kom kort inpå efter att Jesper Nilsson hittat fram till Niklas Engberg. Simon Chekroun lyckades pricka in 2-3 bara minuten senare efter ett långskott, och innan halvleken var över hade Nima Kadivar sett till att det var lika på tre i halvlek.

I den andra halvleken återtog Nacka ledningen, efter att Andreas Dahl gjort mål i halvlekens första minut. Felix Fundell Ryberg följde dock matchens mönster, och kvitterade till 4-4 för Göteborg. Efter detta var IFK nära att ta ledningen för första gången i matchen, men långskotten ville inte leta sig in bakom Milos Ostojic i Nacka-målet. Istället skulle Nacka åter ta ledningen efter att Wisal Zekria blivit tvåmålsskytt.

Vad som hände sen? Du gissade antagligen rätt: Göteborg kvitterade igen. Med två minuter kvar på klockan sköt Mouhammed Omeirat in matchens tionde mål, och 5-5 för Göteborg. Detta mål avslutade målfesten, och IFK Göteborg och Nacka Juniors delade lika på poängen.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

IFK Göteborg Futsal – Nacka Juniors FF 5-5 (3-3)

Målskyttar Göteborg: Niklas Engberg, Simon Chekroun, Nima Kadivar, Felix Fundell Ryberg och Mouhammed Omeirat.

Målskyttar Nacka: Modaser Zekria (2), Wisal Zekria (2) och Andreas Dahl.

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.