Uddevalla i guldsits efter dramatik

Efter Uddevallas seger mot Torslanda igår, gick laget upp i en trepoängsledning i SFL. Dagens match mot Örebro SK var en chans att utöka ledningen ytterligare – men Örebro skulle inte ge sig i första taget.

Gårdagens sena match för Uddevalla slutade i seger, och under dagen stod en förmiddagsmatch mot bottenlaget Örebro SK på menyn. Örebro kom från en veckomatch mot Djurgården, som slutade i seger och ökat avstånd till bottenstrecket. Uddevalla hade möjlighet att ta ett guldgrepp om serien med två matcher kvar att spela.

Uddevalla inledde med mycket bollinnehav i Agnebergshallen inför 417 betalande åskådare. Därför kom det som en chock när bortalaget Örebro tog ledningen genom Ali Akbar Jafari efter en omställning. Chocken blev än större när ÖSK utökade denna ledning två minuter senare. Även detta mål kom till efter en omställning, och denna gång blev Ahmad Moniry målskytt.

Uddevalla blev påtagligt frustrerade av detta plötsliga underläge, och det började lukta guldfrossa runt laget. Uddevalla fortsatte att äga boll, och bollinnehavet växte när de valde att gå över till ett västmanspel. Med endast 13 sekunder kvar av den första halvleken kom det förlösande reduceringsmålet, när Fehim Smajlovic såg till att det stod 1-2 i halvlek.

Uddevalla var uppenbart uppfyllda med ny energi efter det sena målet, och kvitteringen hängde i luften. Denna kvittering kom redan tre minuter in i halvleken efter att Emilio Rossi hittat Mergim Berisha. Berisha lättade in bollen bakom en i övrigt storspelande Simon Johansson i ÖSK-målet. Resten av halvleken spelades nästan uteslutande på Örebros planhalva, men ÖSK hade även ett par farliga kontringslägen. När lagen såg ut att få dela på poängen, klev Albert Hiseni fram för de regerande mästarna. Med mindre än fyra minuter sköt landslagsspelaren in 3-2 ur ett svårt läge.

Örebros svar kom omgående, då de valde att plocka ut målvakten. De båda lagen utbyte ett par chanser med varandra, men resultatet förblev oförändrat. Resultatet innebär att Uddevalla leder tabellen med sex poäng, även om Borås och Hammarby har en match mindre spelad. De båda lagen möts imorgon, och om resultatet går Uddevallas väg kan de säkra guldet redan i nästa omgång hemma mot Strängnäs. Örebro är fortsatt involverade i bottenstriden.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

IFK Uddevalla–Örebro SK Futsalklubb 3–2 (1–2)

Mål Uddevalla: Fehim Smajlovic, Mergim Berisha och Albert Hiseni

Mål Örebro: Ali Akbar Jafari och Ahmad Moniry

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img