Umeå tänker inte ställa ut skorna: ”Vi är för stora vinnarskallar”

Ikväll spelas den andra finalen och sista mellan Falcao FC och Umeå IK i Botkyrkahallen. Första matchen slutade 9-1 till Falcao. ”Guldet kanske är avgjort men att lyckas slå dem hade varit en bra avslutning på säsongen”, säger Umeås Therese Kapstad inför matchen.

Umeå har haft en stark säsong och imponerat. Efter att ha vunnit sin grupp i överlägsen stil kunde de enkelt vifta bort Kågedalen i kvartsfinalen. Semin mot Åkullsjön blev desto mer spännande men även där lyckades man gå segrande ur striden. Mot Falcao verkar dock framgångssagan nått vägs ende men Kapstad menar att laget är rätt nöjda ändå.

– Det har varit en spännande säsong och det har gått väldigt bra. Såklart är det aldrig roligt att förlora men Falcao är ett bra lag, säger Kapstad som menar att laget inte bara tänkt spela av den andra kvartsfinalen.

– Såklart vill vi vinna, det vill vi alltid. Vi är för stora vinnarskallar för att bara ställa ut skorna. Att lyckas slå dem hade varit det perfekta avslutet på en bra säsong, det hade varit häftigt.

LÄS OCKSÅ: Chamoun inför matchen: ”Kommer bli publikfest”

Hon menar dock att det är lite synd att siffrorna blev så stora i den första matchen och att de får ta på sig ansvaret för det.

– Men ska jag vara ärlig så visste inte vi att resultatet skulle tas med till nästa match. Bestämmelserna vi hade läst var lite otydliga så vi trodde inte det spelat någon roll. Hade vi haft det i bakhuvudet hade det kanske inte blivit nio mål i baken förra matchen, men det är som det är. Falcao är ett bra lag som sagt så vi ska inte ta ifrån de deras insats heller, säger Kapstad.

Det väntas komma mycket publik till kvällens match. Kapstad hoppas att de kan bjuda på sin bästa futsal och att även Falcao bjuder upp till kamp.

– Jag vet hur det kan vara i sådana här matcher, båda lagen kan ha svårt att hitta motivation. Men vi kommer som sagt gå ut med 100 procent och jag hoppas de också kommer göra det, avslutar Kapstad.

Matchen börjar 19.00 i Botkyrkahallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img