Deppigt i Borås: ”Kan glömma guldet nu”

0
Foto: David Gerd

Borås AIK hade chans att ta häng på IFK Uddevalla Futsal i guldstriden. Då krävdes en seger borta mot Hammarby under söndagskvällen. Men det hela slutade med förlust, och nu är mästartiteln långt borta.
– Vi kan nog glömma guldet nu, menar huvudtränaren Petter Florentin.

Det började dock bra i söndagens möte i Stockholm då Arjan Mostafa gav gästande Borås en tidig ledning. Men avslutningen var av det sämre slaget, och då kunde Hammarby avgöra och ta tre viktiga poäng i deras jakt på silvermedaljen.

LÄS MER OM MATCHEN: Bajen vände och vann i toppmötet

Förlusten innebär att Borås nu placerar sig på en fjärdeplats i SFL-tabellen, med hela sex poäng upp till toppen. Två matcher återstår att spela och även om det fortfarande är matematiskt möjligt att vinna SM-guld, så ska det väldigt mycket till.

– Vi behövde vinna men förlorade. Det är väl den enklaste sammanfattningen. Det känns väldigt surt och tungt just nu. Det som stör mig mest är att vi inte spelade som vi hade kommit överens om i andra halvlek, utan ställde oss för lågt och mer eller mindre hjälpte motståndarna till segern, säger lagets huvudtränare Petter Florentin i en intervju med BT.

Hoppet om en medalj, utöver den i den ädlaste av valörer, finns dock fortsatt hos laget med en stark säsong bakom sig.

– Att vinna guldet kan vi nog glömma nu, men medaljstriden i övrigt lever ju. Vinner vi mot Norrköping och Göteborg kan vi absolut ta andraplatsen, säger Florentin till BT.