Uddevalla kan avgöra på hemmaplan: ”Jag känner mig lugn, laddad och peppad”

0
Foto: David Gerd

Uddevalla vann båda sina matcher den gångna helgen och Borås förlorade i mötet med Hammarby. Det innebär att Uddevalla kan vinna SM-guld på söndag hemma mot Strängnäs. ”Vi ska vinna på söndag, så är det bara”, säger Uddevallas Kristian Legiec till Futsalmagasinet.

Guldet skulle innebära tredje raka titeln för giganten från Uddevalla. Efter att Hammarby hemmabesegrade Borås under söndagkvällen ser förutsättningarna goda ut för att knipa ännu ett guld. Avståndet ner till andraplacerade Hammarby är fyra poäng med endast två matcher kvar att spela.

– Självklart känns det väldigt bra. Vi gjorde en bra insats i helgen och tog sex poäng. Sedan var det såklart bra för oss att Borås förlorade sin match, man vill såklart alltid ha så många fördelar som möjligt, säger Legiec.

LÄS OCKSÅ: Borås ger upp guldet: ”Kan glömma det nu”

Endast en seger krävs på de kommande två matcherna. Vinst på söndag skulle innebära att man får fira guldet på hemmaplan, något Legiec menar skulle vara en extra krydda.

– Självklart vill man vinna på hemmaplan med supportrarna i ryggen. Det hade dock varit ännu roligare om matchen varit på en lördag, då hade det nog varit ännu bättre stämning och man hade kunnat fira lite extra, säger Legiec som är noga med att poängtera att inget är avgjort än:

– Vi måste ju vinna matchen, vi måste göra allt ordentligt. Nu har vi allt i egna händer och då får vi se till att ta tillvara på det. Jag känner mig lugn men är redan laddad och peppad. Vi ska vinna på söndag, så är det bara, avslutar Legiec.

Matchen spelas på söndag klockan 16.00.