En chans kvar för Uddevalla: ”Vinner vi inte då förtjänar vi inte SM-guldet”

0

Över 1000 åskådare befann sig i Agnebergshallen under söndagen för att bevittna matchen som kunde slutat med en guldfest för hemmalaget. Det som krävdes för att säkra titeln var tre poäng när Strängnäs var på besök.

Men alla tre poängen lämnade hallen och togs med till Strängnäs. Gästerna vann matchen med 5–7 och därmed uteblev firandet. Istället kommer allt avgöras nästa söndag i den sista omgången.

– Det är klart att det är jättetungt. Det är tråkigt att vi inte kan avgöra det här idag. Vi får deppa ikväll och sedan ladda om imorgon, vi har fortfarande allt i egna händer. Nu ska vi åka upp till Norrköping och göra jobbet där, säger IFK-tränaren Hector Maravilla till Futsalmagasinet och tillägger:

– Vinner vi inte di Norrköping förtjänar vi inte heller att vinna SM-guld. Så är det bara.

Förutsättningarna är på många sätt lika till nästa helgs avgörande. Seger ger guld, och det är mot ett motstånd som fajtas för överlevnad. Precis som Strängnäs.

– Det ska vara så, det är bara bra. Det ska vara två lag och det ska verkligen kännas som en final.

Vad säger du annars om matchen?

– En svängig match och de får matchen dit de vill. De får kontra och det är de bra på också, och så förvaltar de sina lägen på ett mycket bra sätt. De gjorde det bra, säger Maravilla som inte är nöjd med sitt lags insats:

– Det finns mycket mer att önska, vi är bättre än så här. Det säger jag inte bara för att vi förlorade, utan även om vi vunnit den här matchen hade inte insatsen varit bra. Nu gäller det att ta tag i det till nästa vecka.