Viktig seger för Norrköping efter sent avgörande: ”Kändes oroligt ganska länge”

Norrköping Futsal Klubb tog en livsviktig seger borta mot Borås med 5-3. Poängen innebär att laget stannar ovanför nedflyttningsstrecket men laget är ändå långt från säker mark. ”Vi gör en bra match men det var synd att Strängnäs också vann”, säger Norrköpings tränare Muffe Bajraktarevic efter matchen.

Det var bortalagets som tog tag i taktpinnen i matchinledningen, 0-1 kom efter knappa fyra minuters spel. Glädjen blev dock kortvarig och efter 13 minuter hade hemmalaget både kvitterat och tagit ledningen, 2-1 i paus.

– Jag tycker vi började bra och hade något läge att sätta ytterligare något mål. Men de tog tillvara på sina lägen, Borås är ett bra lag, säger Muffe.

LÄS OCKSÅ: Strängnäs förstörde guldfesten i Uddevalla

Andra halvlek är ett ställningskrig där lagen utbyter chanser med varandra. Norrköping kvitterar till 2-2 innan Borås kort därefter tar tillbaka ledningen. Minuter senare gör bortalaget mål igen, 3-3 med nio minuter kvar att spela.

– Det var ganska svårt att veta hur vi skulle göra i det läget. Vi hade koll på hur det gick i matchen mellan Strängnäs och Uddevalla såklart så frågan var om vi skulle satsa framåt eller försöka säkra en poäng, säger Muffe.

Med drygt tre minuter kvar kom 3-4 för Norrköping genom Kutshi Moilo. Minuten senare utökade Ignatius Malko 3-5, vilket även blir slutresultatet.

– Det kändes faktiskt lite oroligt. Vi spelade bra men det är futsal, allt kan hända. Det var inte förrän vi gjorde 3-4 som det kändes lugnt, då kändes det som att vi skulle klara det, säger Muffe som menar att det är blandade känslor efter matchen.

– Såklart var det surt att Strängnäs också lyckades vinna, det gjorde väl att firandet nu blev klart dämpat. Det är bara att ladda om inför nästa helg, vi har fortfarande allt i egna händer, avslutar Muffe.

Nästa helg spelas sista omgången i SFL. Norrköping ligger en poäng före både Örebro SK och Strängnäs inför omgången.

Matchfakta

SFL

Borås AIK – Norrköping Futsal Klubb 3-5 (2-1)

Mål Borås: Mattin Najafi, Henrik Svedberg, Jahid Jawid

Mål Norrköping: Elmir Bajraktarevic, Joshuel Antonio Mendives Lan, Kutshi Moilo, Ignatius Malki, Okänd spelare

Utvisning Borås: Jahid Jawid (två varningar)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img