Viktiga poäng på spel för Norrköping: ”Vi har allt i egna händer”

0
Foto: Krister Melin

Norrköping FK har haft en kämpig säsong och slåss för sin överlevnad. Tre poäng idag kan innebära att laget säkrar kontraktet. Förlust och Strängnäs har möjlighet att kliva förbi i tabellen. ”Vi fokuserar på vårt, mer kan vi inte göra”, säger Norrköpings tränare Muffe Bajraktarevic inför matchen.

Det skiljer endast en poäng mellan Norrköping och Strängnäs inför eftermiddagens matcher. Strängnäs gästar guldjagande IFK Uddevalla medan Norrköping åker till Borås. Muffe hoppas att laget kan utnyttja Borås tabelläge men tror att det kommer bli en tuff bortamatch.

– Det är svårt att veta vad man ska förvänta sig av Borås. Visst, de har fortfarande en teoretisk chans att vinna guld men då måste övriga topplag förlora sina återstående matcher samtidigt som Borås måste vinna och göra massa mål, så egentligen har de väl inget att spela om, säger Muffe och fortsätter:

– Jag tror dock inte att de kommer ställa ut skorna, ett lag kan lika gärna spela bättre när man inte har någon press på sig. Sånt där är alltid svårt att veta men för vår del är det en viktig match, jag hoppas att vi är lite mer laddade än vad de är.

LÄS OCKSÅ: Sanslös vändning av Torslanda

Norrköping har under delar av säsongen haft problem med att få full trupp till säsongen, oftast har spelare som även spelar fotboll varit ett problem. Till dagens match har laget de flesta spelare tillgängliga, något Muffe tror kommer märkas.

– Vi har ju en del som spelar fotboll så det har varit lite problematiskt ibland. Idag är ingen och spelar fotboll och då har vi en riktigt stark trupp. Vi brukar vara vara bra när vi har alla tillgängliga, säger Muffe som poängterar att det nu gäller att hålla fokus på vad de själva ska göra.

– Vi får inte kolla vad som händer i andra matcher. Om Strängnäs vinner så får vi också se till att göra det. Vi har allt i egna händer och fokuserar på vårt, mer kan vi inte göra, avslutar Muffe.

Matchen spelas klockan 16.00 i Boråshallen.