Legiec: ”Framtiden är oviss”

Kristian Legiec har fått uppleva ännu ett SM-guld som IFK Uddevalla Futsal-spelare. Men om det blir ytterligare en säsong i den vita tröjan återstår att se.

4–3 kunde IFK Uddevalla besegra Norrköping med i den avslutande omgången i SFL. Därmed blev det ännu ett SM-guld för laget, som nu har bärgat tre stycken på lika många år.

Hur är känslan just nu direkt efter ett säkrat SM-guld?

– Det är helt underbart. Det känns mer som en lättnad efter de här omgångarna som varit och vi har trott att vi skulle ta det förra helgen. Men vi lärde oss någonting av det, att inte ta ut det i förskott. Sedan har man läst mycket på Futsalmagasinet och så där folk påstått att de skulle vinna guld i Stockholm och så, så det var skönt att sätta alla på plats, säger Kristian Legiec till Futsalmagasinet direkt från firandet i omklädningsrummet.

Hur har veckan varit efter den snöpliga förlusten förra helgen?

– Revanschsuget inom laget och vi har stängt ute media lite, inga bilder som det var förra veckan. Nu visar vi att vi är bäst i Sverige. Norrköping var bra idag, de var nära att få till det men vi ska avgöra tidigare. Vi är nöjda nu och tredje SM-guldet är klart, säger han.

LÄS OCKSÅ: Så var guldmatchen

Ännu en säsong avklarad med IFK Uddevalla Futsal för landslagsstjärnan. Men pendlandet från Malmö börjar ta ut sin rätt, och hur framtiden ser ut vet han ännu inte.

– Framtiden ser oviss ut, ska jag vara ärlig och säga. Nu ser jag fram emot landslaget, sedan blir det Champions League med Uddevalla förmodligen, och sedan VM-kvalet. Sedan får jag se hur jag gör med futsalen och vilket lag det blir. Jag trivs jättebra i Uddevalla, men det tar väldigt mycket med alla långa resor.

Hur tycker du pendlandet fungerat under säsongen som gått nu?

– Både upp och ned. Det fungerar bra, men man tröttnar lätt på att åka upp så ofta och vara borta från familjen. Sedan är man ju inte professionell heller. Det ska vara professionellt men betalningen är tyvärr inte professionell inom futsalen i Sverige just nu. Så det gör att man inte kan träna så mycket och att vi inte utvecklas mer än vad vi gör. Det är många småbitar som gör att vi kan utvecklas ännu mer. Alla vill ju, men alla har också ett liv vid sidan av och en familj att försörja, säger Legiec.

Hur har det här året varit?

– Det har varit jättebra. Hela föreningen har varit helt underbar och jag trivs otroligt bra i den här klubben. Det är superbra killar allihopa, och vi är ett härligt gäng, avslutar han och gör sig redo för en champagnedusch med sina lagkamrater.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img