Solberg tackades av – bjöd tillbaka med mål och seger

0
Foto: David Gerd

Två lag som inte hade med varken guldstriden eller bottenstriden att göra möttes under söndagen i Göteborg. Borås AIK ställde upp med ett reservbetonat lag mot ett känsloladdad Blåvitt som skulle tacka av sin målvakt Christopher Solberg.

Det var ingen mindre än den tidigare futsalprofilen Mathias Etéus som överräckte ett vandringspris till sin förre klubbkamrat medan publik och spelare klappade. När matchen sedan startade skulle Solberg bjuda tillbaka rejält i sin sista match med klubben. Göteborg tilldelades en straff när ställningen var 1-0 och Solberg stegade fram. Han gjorde inga misstag och satte den säkert Bakom den nyuttagne landslagsmålvakten Viktor Sääf. Bakåt släppte inte Solberg till något mål under första halvlek som för övrigt Göteborg hade full kontroll över.

Halvtidsresultatet skrevs till 3–0 för hemmalaget. Jesper Nilsson stod för de övriga två målen.

LÄS ÄVEN:IFK Uddevalla Futsal är svenska mästare

I den andra halvleken skulle Borås rycka upp sig och det var den förre Göteborgsspelaren Wahid Jawid som skulle spräcka Solbergs nolla när han med ett hårt placerat skott satte dit 3–1. Göteborg svarade ganska omgående genom Niklas Engberg men Borås gav sig inte. Wahid Jawid testade skott från ungefär samma läge som innan och reducerade ännu en gång, men även denna gång skulle göteborgarna svara ganska snabbt. Denna gång genom landslagsspelaren Nima Kadivar och 5–2 var ett faktum.

Slutet av matchen präglades av mycket vilja och kamp men IFK göteborg skulle få sista ordet. Nämnde Kadivar som varit lysande under våren fick med matchens sista spark fastställa slutresultatet 6–3 till hemmalaget.

IFK Göteborg avslutade säsongen snyggt och parkerade slutligen på en sjundeplats i tabellen. För Borås del var det mindre smickrande att hamna på fjärde plats då man under de fyra sista omgångarna endast mäktade med en poäng.

SE ÄVEN: Solberg avslutar karriären: ”Varit en osannolik resa”

Matchfakta

SFL

IFK Göteborg Futsal–Borås AIK 6–3 (3–0)

Mål, IFK: Jesper Nilsson 2, Nima Kadivar 2, Christopher Solberg, Niklas Engberg

Mål, BAIK: Wahid Jawid 2, Henrik Svedberg