Italien tog revansch – stjärnan med målshow

Sverige tog en minst sagt imponerande seger mot Italien i det första av de två mötena med stornationen. Tisdagskvällens slutresultat skrevs till hemmaseger 3–2, och under onsdagskvällen var det alltså dags för match returen.

Italien hade troligtvis käkat rejält med taggtråd inför matchen, och gick tidigt upp i en 3–0-ledning. Debutanten Amalia Arvidsson kunde reducera via skott från långt håll som den italienska målvakten, visserligen något skymd, släppte igenom lite väl lätt.

Sverige skulle även reducera ytterligare en gång. Målvakten Amanda Olsson räddade, och Sverige ställde om blixtsnabbt. Daniella Chamoun lobbpassade fram till Nazanin Vaseghpanah som i sin tur hittade fram till Sara De Brun Kenk som enkelt stötte in 2–3.

Men istället för en kvittering skulle Italien sedan dra iväg rejält – och mycket tack vare storstjärnan Frederica Belli som hade stor uppvisning den här kvällen.

Gästerna vann till slut matchen med 9–3 där Belli stod för hela fem av målen. Sveriges tredje mål stod Nazanin Vaseghpanah för.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img