Asp om turneringen: ”Hoppas vi kommer få positiva besked”

0
Foto: Bildbyrån

Sverige är på fyrnationsturnering i kroatiska Porec. Turneringen är en av förberedelserna inför höstens Main Round i VM-kvalet. ”Det här är bra tillfälle för oss att pröva på nya saker”, säger assisterande förbundskapten Nicklas Asp om veckans samling.

Turneringen är första gången landslaget samlas sedan man spelade kval i Alingsås för drygt två månader sedan. Förutom Sverige deltar Tadzjikistan, Ungern och Montenegro, som Sverige förlorade mot under söndagen, i turneringen.

– Matchen mot Montenegro var en match med många ansikten. Vi gör en bra första halvlek, i andra halvlek testar vi lite nya grejer och det kanske märks också, säger Asp som menar att testa nytt är något som är viktigt i sådana här matcher:

– Man ska alltid vilja vinna och göra sitt bästa. Samtidigt är det inte nu vi ska vara bäst, utan i höst. De här matcherna är bra tillfällen för oss att testa vad som fungerar och vad som inte fungerar. Hade vi enbart försökt spela på resultat och vinna matchen är jag övertygad om att vi hade vunnit mot Montenegro.

Många spelare som är med under turneringen var även med i Alingsås, även om det skett en del ändringar i truppen. Hela sex debutanter finns med.

– Som sagt är det här ett bra tillfälle för oss att testa nya saker, det gäller såklart även på spelarsidan. Vi vill veta vilka som funkar och inte. Jag tycker alla sett bra ut hittills och alla nya var bra igår mot Montenegro. Kul för Adnan (Cirak) att han gjorde mål i sin debut också.

LÄS OCKSÅ: Här är landslagets trupp i Kroatien

Ikväll ställs landslaget mot Tadzjikistan, ett lag Asp erkänner att han inte har så bra koll på men trots det tror han på tufft motstånd.

– Vi var och kollade på dem när de mötte Ungern. Det är lätt att tro att de inte är bra bara för att man inte hört så mycket om dem men de hade många skickliga spelare. Det kommer bli en tuff match och det gäller att vi är på tå och gör de sakerna vi pratat om, avslutar Asp.

Sista matchen i fyrnationsturneringen spelas imorgon tisdag klockan 18 då landslaget möter Ungern.