Klart: Regerande mästaren utslagen – finalklart i CL

0

Semifinalerna är nu färdigspelade i den första upplagan av Uefa Champions League – och därmed står det nu klart vilka två lag som kommer göra upp om den åtråvärda pokalen.

I den första semifinalen ställdes Sporting CP mot den regerande mästare från fjolåret (då hette turneringen Uefa Futsal Cup) Inter FS. Det förstnämnda laget gick segrande ur denna strid via en 5–3-seger. Stor hjälte blev Dieguinho med sina tre mål i den andra halvleken.

I fredagens andra semifinal var det FC Barcelona mot värdlaget Kairat Almaty. Därmed var det rejält tryck i hallen i den andra semifinalen med supportrar som fyllt arenan för att stötta sitt lag. Kanske var det också publikstödet som skulle komma att bli avgörande. ”Bortalaget” i den här matchen, Kairat Almaty, vann till slut med tre måls marginal, 5–2. Alla matchens mål gjordes i den andra halvleken.

Därmed väntar en final mellan värdlaget Kairat Almaty och Sporting CP under söndagen. I matchen om tredjepris blir det helspanskt med Inter FC mot FC Barcelona.

Mer om matcherna hittar du på Uefas hemsida.