Sporting Champions League-mästare

0

Champions League är avgjord. Efter två raka finalförluster blev det en efterlängtad mästartitel för Sporting CP.

Det skulle dock inte bli någon enkel resa i finalen. Matchen spelades mot Kairat Almaty – i Almaty. 12 000 supportrar som var på plats, vilket betydde att arenan var slutsåld, visade sitt stöd för sitt lag matchen igenom och speakern öste på.

Trots det var det Sporting, efter en mållös första halvlek, som kunde göra både 1–0 och 2–0. Det första målet satte Cavinato dit när drygt en minut spelats av den andra halvleken. Det andra fixade Alex Merlim fem minuter senare.

Kairat Almaty, med publiken i ryggen, fortsatte dock trycka på framåt i jakten på en reducering. En reducering fick man också in, när lite mer än två minuter återstod. Douglas Junior sköt in bollen i ett princip öppet mål när Kairat spelade i numerärt överläge.

Men Sporting lyckades därefter hålla tätt och fick fira en mycket efterlängtad Champions League-titel.

Matchfakta

Champions League

Sporting CP–Kairat Almaty 2–1 (0–0)

Målen, Sporting: Cavinato, Alex Merlim

Målet, Kairat: Douglas Junior