Stjärnan lämnar Uddevalla: ”Får se vad som händer”

Det var under veckan det kom fram att IFK Uddevalla skakas av inre strider. Spelare har uttryckt missnöje på sociala medier och tränaren Hector Maravilla har lämnat klubben. Nu står det även klart att Kristian Legiec inte kommer spela med Uddevalla nästa säsong.

Det fortsätter storma kring IFK Uddevalla, laget som de senaste åren varit giganten inom svensk futsal. Tre raka SM-guld har det blivit för klubben och i år ska man återigen spela Champions League. För Legiec var det i slutändan trots det ett enkelt beslut att lämna.

– Jag har haft på känn under ganska lång tid att det kunde bli så här. Klubben har inte hört av sig under våren men så började några i laget lägga ut på sociala medier att de var besvikna. Då ringde jag och kollade hur det låg till och fick veta att klubbens ekonomi är dålig. Då visste jag att det inte fanns någon framtid för mig, då var det enkelt att ta beslutet att lämna, säger Legiec.

Han menar att han inte är besviken på Uddevalla. Dock tycker han att situationen kunde skötts på ett bättre sätt.

– Det känns tyvärr lite oproffsigt, att man ska få reda på det via Facebook. Man hade kunnat samla spelarna till ett möte och sagt hur det ligger till, att ekonomin ser dålig ut. Nu blir det istället pajkastning mellan olika personer och det känns tråkigt, det hade kunnat lösas på ett smidigare sätt.

Var Legiec ska spela i höst vet han ännu inte. Han tror dock han kommer hamna i en ”klubb som ska spela Champions League” och säger att han fått erbjudanden från lag från Sverige och Danmark.

– Nu hoppas jag bara att det blir en bra lösning. Jag vill fortsätta spela futsal och ska jag fortsätta i landslaget måste jag hitta ett bra lag att spela med. Det gäller att göra det bästa av situationen och blicka framåt, avslutar Legiec.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img