Interna strider skakar IFK Uddevalla: ”Vissa människor måste kanske bort”

0
Foto: Krister Melin

Det blåser i IFK Uddevalla Futsal. Under torsdagen har flertalet spelare uttryckt olika former av missnöje via sociala medier, och dessutom har olika uppgifter och rykten spridits som på en löpeld.

Den senaste tidens diskussion kring klubben har handlat om huruvida futsalsektionen skulle bilda en egen alliansförening, och därmed inte helt tillhöra fotbollsklubben som de gör i dagsläget. Det ämnet ska ha diskuterats under ett årsmöte, och hur det går med det säger Tommy Rasimus i IFK Uddevalla så här:

– Nu får inte jag gå händelserna i förväg, men arbetsgruppen har gjort ett fantastiskt arbete att jobba fram det bästa för föreningen. Inte bara för den ena parten, utan för hela föreningen. Den presenteras nu på måndag för alla inblandade, och jag tycker det är en bra lösning. Alla kommer inte tycka det, men jag tycker det. Då kan allt sys ihop, säger han till Futsalmagasinet.

Under torsdagen kom som tidigare nämnt allt fler uppgifter om interna sprickor i futsalklubben. Rasimus förklarar:

– Egentligen händer det inte så mycket, utan det är några enstaka personer som blir störda på något. Tyvärr ligger det väldigt mycket personligt bakom.

Dessutom är det så att huvudtränaren Hector Maravilla inte kommer att få ett förlängt kontrakt. Rasimus berättar att klubben ville ha kvar honom, men att hans krav inte fungerade för föreningen som sitter illa till ekonomiskt.

– Han hade ekonomiska och sportsliga krav som tyvärr var orimliga för oss. Kanske inte för honom, men för föreningen i den sits den är i. Men vi i futsalen har inte ensamrätt på de här besluten, så jag tog med det till styrelsen som sa att det inte finns en chans. Hector stod fast vid kraven, och därmed fick vi tyvärr tacka nej till att förlänga med honom.

LÄS MER: Maravilla lämnar Uddevalla: ”Känns tråkigt”

Och det var där det ska ha startat med spelarnas olika missnöjen på sociala medier. Arbetet har nu startat med att hitta en ersättare.

– Vi har få namn, men vi har några stycken vi funderar på. Samtidigt vill vi inte gå ut med det när det blåser så som det gör just nu. Det som blossar upp nu är personliga saker där folk inte är överens, säger han och vidareutvecklar:

– Det är växtvärk. Futsalsektionen har fått växtvärk efter tre SM-guld. De som inte tycker att det här passar längre får tacka för sig och gå vidare. Så enkelt är det. Det hela är en storm i ett vattenglas, en höna av en fjäder.

Han avslutar:

– Men samtidigt är det är inte bra att det är så här. Det sätter sina spår såklart. Men ingenting ont utan något gott. Vissa människor kanske måste bort för att vi ska kunna fortsätta.