Petrit Zhubi kände sig klar med Uddevalla: ”Var dags att kliva av”

Det blåser rejält runt IFK Uddevalla Futsal, och under de senaste dagarna har flera spelare valt att tacka för sig. Petrit Zhubi var en av de första som offentliggjorde att han lämnade det lag som han varit en del av sedan starten.

– Jag kände väl att vi hade kommit till ett vägskäl där jag kände att det kommer vara tufft att ta en plats nästa år i IFK, och jag kände att det var dags för nästa generation att ta över. Jag hade mycket skador under förra säsongen, och jag vill inte ta någons plats som förtjänar den. IFK har många duktiga spelare, och dessutom många duktiga yngre.

Klubben mår just nu inte bra, och det har på sociala medier och andra medier cirkulerat en hel del pajkastning från dess olika parter kring allt som händer. En utveckling som är riktigt tråkig att se, menar Zhubi.

– Jag tycker att det här har blivit dagisnivå. Det känns som att det är ett snöbollskrig där folk står på varsin sida och byggt upp en hög mur. Jag slutar inte på grund av att klubben och organisationen genomför en förändring. Jag tycker att det är tråkigt det som händer, och jag hoppas verkligen att IFK Uddevalla löser det som händer. Det är ändå Sveriges i särklass bästa futsalklubb, säger han och fortsätter:

– Jag förstår verkligen spelarnas besvikelse i det här. Men det är tråkigt att alla som hjälpt till under så många år, från kiosk och entré till material, egentligen allt, att de glöms av lite tycker jag. Alla snackar bara om pengar, och jag tycker det är så konstigt. Det blir lite dagisnivå på det. Många säger att det växt för snabbt, men det får stå för dem. Det tycker inte jag att det har. Jag blir faktiskt bara trött på det som sker, och att ekonomin verkar styra så mycket.

Känns det som att ditt avsked kom i fel läge?

– Det är klart att det är tråkigt att det skedde nu. Jag har dock övervägt det här länge, och jag var klar med att det var dags för mig att lämna. Efter sex år i föreningen så har man aldrig fått ett enda tack. Eller något. Jag var med från ruta ett när vi var och jagade sponsorer och ringde upp företag för att vara med oss på denna resa.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt kan hugga Uddevalla-spelarna: ”Intressanta”

Vad väntar härnäst nu då?

– Ja, jag får väl hoppas att nån italiensk klubb ska ringa mig också. De verkar ju ringa alla andra spelare, skrattar Zhubi som dock tror på spel i SFL i höst:

– Ja, det är väl inte omöjligt. Jag har ganska bra facit för att ha missat en del matcher i fjol. Jag har pratat med några, men det är ingenting konkret ännu. Jag hoppas att någon klubb väljer att hugga en gammal tia som mig.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img