Han tar över Borås AIK: ”Vill ha spelare med rätt attityd”

Inför den kommande säsongen gör Borås AIK ett tränarbyte. Petter Florentin kliver av sin roll, och kommer ägna sig mer åt ungdomarna. In i hans ställe kommer Vedad Aganovic.

– Fotbollen har varit en del av mitt liv sedan jag var sex år gammal, och jag har spelat i Allsvenskan hela vägen ned till division 6. Efter jag slutade spela har jag varit tränare och idag jobbar jag i Elfsborg med samhällsfrågor, berättar Aganovic om sig själv för Futsalmagasinet.

Spelarna i Borås AIK känner han sedan tidigare, då han tränat de flesta av dem i fotbollen.

– Det spelare som spelar i Baik Futsal har jag tränat på ett eller annat ställe i fotbollen. Grabbarna vet vad som förväntas av mig. Jag har ett rykte om mig att jag är bra på organisation, struktur och disciplin. Jag kräver mycket av mina spelare, och Baik ville väl ha den typen av ledarskap för att spelarna ska kunna ta nästa steg i den mentala biten. Det gäller att man förstår att man spelar i högstaligan och spelar om att bli bäst i Sverige.

Vidare berättar han att han under en längre period följt futsalen. Det var efter det att han var och spelade futsal i Bosnien säsongen 2007/2008 som det stora intresset för sporten kom. Därefter har han följt den även i Sverige.

– Det var väl inte solklart att jag skulle hamna här i Baik här och nu, men det passade in väldigt bra i mitt liv just nu. Jag ser fram emot det här, säger Vedad Aganovic

LÄS OCKSÅ: Tuff match väntar Borås redan i höstens SFL-premiär

Vad för slags Borås AIK kommer vi få se i höst?

– Det jag kommer kräva av oss är att vi är organiserade, professionella och har en bra attityd mot det vi gör. Att vi har en respekt för tiden vi lägger ned på det här. Sedan vill man vara med och fajtas mot de bästa, och självklart vinna SM-guld en dag. Det råder det inget tvivel om, säger han och berättar att det kan hända saker på spelarfronten:

– Vi måste se över gruppen. Det finns spelare jag vill ha in, och det finns spelare jag inte vill ha kvar. Först kommer alla få visa upp sig, alla ska få en ärlig chans. Vi kommer börja med att kontraktera en stomme, det är viktigt. Sedan får vi se vad som händer. Det finns en del spelare jag vill ha hit, både spelare som inte spelat futsal tidigare och spelare som gjort det.

Främst vill han se lokala lirare.

– Det hade varit roligt att utvecklas och vinna SM-guld med mestadels Boråskillar. Det finns väldigt många bra spelare i Borås som skulle kunna vara bra futsalspelare. Sporten växer väldigt mycket, och det är svårt att spela både fotboll och futsal. Men spelar man då i divison 4 i fotbollen och kan få chansen i högstaligan i futsal är valet i mina ögon i alla fall solklart. Men fler måste börja tänka så.

Till sin hjälp på tränarbänken kommer han få Marius Bezykornovas som kommer från Litauen, men som flyttat till Borås, och har meriter från både fotboll och futsal på landslags- och Champions League-nivå.

– Det finns en erfarenhet av sporten man ska ta tillvara på. Han kan inte svenska, men han kan futsal väldigt bra och futsalspråket kommer man långt på. Det kommer bli väldigt bra, säger Aganovic.

– Vår ledarstab ska också vara strukturerad och alla ska ha en roll. Så jobbar jag. Alla ska känna att man är en del av laget. Jag har sett alltför många coacher som skjuter sin assisterande åt sidan och ska göra allt själv.

Han avslutar:

– Jag ser fram emot att coacha ett sådant fint futsallag som Borås AIK är. Det finns oerhört mycket talang där, och jag gillar spelare med karaktär. Så länge det finns känslor för det man gör, så kommer vi komma långt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img