Tränaren lämnar Strängnäs: ”Mitt mål var att vara kvar”

Strängnäs var nära att åka ur säsongens upplaga av SFL. I säsongens sista omgång säkrades kontraktet till SFL. Nu står det klart att laget kommer få klara sig utan tränaren Mikael Hedlund.

”Prio ett är att sätta befintliga truppen ihop med en ledarstab”, så sade Strängnäs sportchef Edin Skorupan till klubbens hemsida för två veckor sedan. Mikael Hedlund kommer inte vara en del av ledarstaben, anledningen är att klubben och Hedlund inte lyckats komma överens om hur avtalet nästa säsong ska se ut.

– Min målsättning var att vara kvar, men nu var det vissa delar som vi inte kom överens om. Enligt mig är det inget konstigt, ibland kommer man överens, ibland inte. När jag kände att vi inte skulle komma överens tyckte jag att det var bättre att vi skildes som vänner, säger Hedlund.

Hedlund var med och tog Strängnäs upp i SFL. Senaste säsongen var däremot väldigt tuff, trots det ser Hedlund tillbaka på sin tid i Strängnäs med glädje.

– Det har varit jättekul och jag tror stenhårt på det här laget. I år var det nästan som en saga, vi var uträknade men lyckades ändå hålla os kvar i sista omgången. Med ännu mer träning kan de bli riktigt bra, säger Hedlund.

Klubbens kommunikationsansvarige Robin Rosenstam säger att han delar bilden av varför Hedlund lämnar klubben. Även han tycker det är tråkigt.

– Vi kom tyvärr inte överens men vi är jättetacksamma till jobbet han har gjort, han har varit en stor faktor till varför laget är i SFL. Han har gjort det föreningen har bett om, han har etablerat oss i SFL och det är vi jätteglada för, säger Rosenstam.

Vem kommer ta över laget?

– Det finns en lista med eventuella ersättare, vissa har vi kontaktat men vi vet inte hur det kommer bli. Men en lista finns absolut.

Mikael Hedlund kommer fortsätta som tränare inom SFL. Enligt honom är en klubbadress klar, vilken det är vill ha inte gå ut med.

– Men jag kommer stå i en hall där laget spelar i SFL, det känns jättekul och inspirerande. Och jag önskar Strängnäs all lycka i framtiden, när jag inte möter dem med mitt nya lag kommer jag, då kommer jag hålla på Strängnäs, avslutar Hedlund.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img