Strängnäs sportchef: ”Vi har lite krokar ute”

0

Det var med nöd och näppe, och framför allt med enormt stor vilja under säsongsavslutningen, som Strängnäs höll sig kvar i SFL. Laget låg riktigt pyrt till när tre omgångar återstod, men efter att ha avslutat med full pott så stod det klart att det blir en ny säsong i Sveriges högstaliga.

– Det var en speciell säsong där vi inleder resultatmässigt dåligt, men har en känsla av att vi borde ha tagit fler poäng. Sen i mitten av säsongen är vi inne i ett bra flow där vi vinner många måstematcher. Sen kommer vi ner i en resultatdipp, där vi återigen har en känsla att vi borde ha tagit fler poäng. I de sista tre matcherna har vi inget val utan gör rent hus och tar nio av nio poäng, vilket till slut räcker till ett nytt kontrakt. Säsongen i sig är ok, men inte mer, säger Strängnäs sportchef Edin Skorupan till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Spelarna flyr – men klubben söker nytt CL-arrangemang

Trots att SFL-säsongen inte drar igång förrän i oktober är Skorupans arbete i full gång med att få ihop herrlaget.

– Prio ett är att sätta befintliga truppen ihop med en ledarstab, men även utvärdera vad som måste korrigeras för att det ska bli ännu bättre kommande säsong, säger han.

Dessutom kan det tillkomma lite nyförvärv för att spetsa till truppen ytterligare.

– Vi har lita krokar ute som vi hoppas kunna signa innan sommaren kommer. Vi är väldigt nöjda med stommen av den befintliga truppen, men kommer absolut spetsa om det är rätt spelartyp och individ.

En viktig nyckel under den gångna säsongen var enligt sportchefen den sammanhållning man haft i laget. Det är något som även kommer bli viktigt under den kommande säsongen.

– Det gäller att vi framför allt får behålla stommen, men även att spetsa truppen med x antal spelare. Våran lagsammanhållning såg man på slutet betydde jäkligt mycket. Ser man över hela säsongen så hade vi över 26 omgångar identiskt lag i nästintill varje match. Killarna trivs ihop.

LÄS ÄVEN: Uddevalla-kaptenen: ”Att vi är ute efter pengar är bullshit”