Succétränaren lämnar Bajen: ”Finns inga ambitioner”

Hammarby IF FF stod för en riktigt fin fjolårssäsong i SFL. Det hela slutade nämligen med ett silver för laget från Söder, och hoppet om ett SM-guld levde hela vägen i det sista. Det blev dock IFK Uddevalla Futsal som till slut knep det.

Nu laddar klubben för en ny säsong och försäsongsträningen har redan startats igång. Men till den nya säsongen kommer man dock få klara sig utan en rutinerad pjäs. Tränaren Alli Darwich, som tillsammans med Daniel Blanco lett Hammarby under föregående säsong, har bestämt sig för att inte förlänga sitt avtal.

För Futsalmagasinet förklarar han sitt beslut.

– Jag valde att lämna Bajen efter möte med styrelsen häromdagen. Jag känner att det inte finns några direkta ambitioner från styrelsehåll att ta nästa steg och utmana än mer. Då känner jag att bara stå och hoppas att det kanske blir bättre, och att man själv ska pussla för att ta det vidare inte känns rätt. Vi har dragit ett stort lass på egen hand i Bajen och nu hoppades man på mer stöttning, säger han och fortsätter:

– Nu säger de att det kommer vara ungefär som i fjol, och att de är nöjda så som det är. Jag jobbar hela tiden för att utvecklas och ta nya steg, och då måste man också få hjälp från organisationen. Men de var inte villiga, och då känner inte jag att jag har något mer att tillföra. Jag har varit där och bidragit så mycket jag kan, och kan gå därifrån med huvudet högt.

LÄS OCKSÅ: Moncada tar över mästarna

Vad som väntar härnäst för Alli Darwich återstår att se. För tillfället står en intressant toppstrid i fotbollens division 2 på schemat – och därmed tar just fotbollen mycket av hans lediga tid. Men planen är att åter stå på futsalplanen när höstmörkret återvänder.

– Vi får se vad som händer nu. Jag har fortfarande samma passion för sporten, och hittar jag något som tilltalar mig är det absolut intressant. Det finns lite löst snack, men inget konkret ännu.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img