Lämnade konkurrenten – nu är han klar för Strängnäs: ”En förening som vill något”

Han lämnade Hammarby för knappt två veckor sedan. Under söndagen presenterades Alli Darwich som ny tränare för Strängnäs.
– Det känns väldigt bra, det är en förening som vill något, säger Darwich.

Darwich har lång erfarenhet inom svensk futsal, med tio landskamper högst upp på listan. Under förra säsongen var han en av tränarna i Hammarby som slutade på andraplats. Men för mindre än två veckor sedan stod det klart att Darwich lämnar Hammarby eftersom han tyckte att ”det inte finns några direkta ambitioner” inom klubben. Istället blir det Strängnäs.

– Beslutet att lämna Hammarby hade inget med Strängnäs att göra. Det låste sig i förhandlingarna, vi gick inte i samma spår så jag valde att lämna. Då hörde Strängnäs av sig, det fanns några andra klubbar också. Strängnäs var mest intressant och väldigt snabba. Det gick väldigt fort så det var inget svårt beslut, säger Darwich till Futsalmagasinet.

Strängnäs har inte en spikrak säsong bakom sig. Klubben klarade SFL-kontraktet i sista omgången. Trots det tror Darwich på laget.

– Jag har en bra känsla och man känner verkligen att det är en förening som vill någonting. Det strålar om grabbarna och de har fullt med idéer och tankar, målet är att nå slutspel, säger Darwich som kombinerar tränaruppdraget i Strängnäs med tränaruppdrag i fotbollslaget Haninge i division två:

– Jag kommer lösa det. Sedan går mitt kontrakt ut i oktober så det är inte hela säsongen, vi får se vad som händer sedan. Visst, det blir lite längre att resa (ca 50 minuter enkel väg) till träningar och matcher men det känns det värt. Strängnäs känns som en spännande klubb och jag tror stenhårt på deras projekt, avslutar Darwich.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img