Sportchefen om tränarbytet: ”Kan höja oss ett par snäpp”

Inte ens två veckor hann gå från att Mikael Hedlund lämnade Strängnäs till att klubben hittat en ny tränare. Alli Darwich, som kommer från Hammarby, blir ny huvudtränare i Strängnäs.
– Allt gick snabbt, smidigt och bra. Det känns väldigt skönt, säger Strängnäs sportchef Edin Skorupan.

Strängnäs har en knagglig säsong i ryggen. Laget såg ut att åka ur SFL men lyckades rädda kontraktet i sista omgången. Nu rustar klubben för fullt inför nästa säsong, en viktig pusselbit har varit att hitta en ny huvudtränare efter Mikael Hedlund.

– Samma sak hände mellan Alli och Hammarby som mellan oss och Mikael. De kom inte överens, det är inget konstigt med det. Då tog vi kontakt med Alli och träffade honom ganska omgående. Det kändes rätt direkt, vi behövde inte ens prata ekonomi utan skakade hand och sade att det var klart, säger Strängnäs sportchef Edin Skorupan.

LÄS OCKSÅ: Darwich om bytet till Strängnäs: ”En förening som vill något”

En av anledningarna till varför det gick så snabbt är enligt Skorupan att Alli har stor erfanhet av futsal. Bland meriterna finns tio landskamper.

– Alli är en tränare som kan höja oss ett par snäpp, han vet vad som gäller på den här nivån. Sedan vill vi samma sak också. Vi har mål uppsatta som han vill vara med på, säger Skorupan.

Vad är det för mål?

– Den här säsongen är målet att gå till slutspel, sedan får vi se vad som händer. Nästa säsong ska vi vara med och attackera, säger Skorupan som säger att även spelartruppen känns bra:

– Vi är nöjda än så länge och vi för diskussioner med våra befintliga spelare. Sedan har vi fyra-fem riktigt bra spelare på ingång som vi hoppas kunna knyta till oss. Får vi de spelarna blir det riktigt bra, men vi får heller inte glömma bort att vara ödmjuka. Vi har en trappa som vi jobbat efter sedan vi startade föreningen och den ska vi hålla, avslutar Skorupan.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img