Tränaren lämnar Rosengård – jagas av SFL-klubbar

0
Francis Maciel. Foto: Tobias Granberg

Francis Maciel lämnar FC Rosengård efter tre säsonger i klubben. Nu väntar nya utmaningar – och tränaren jagas av både svenska klubbar och en klubb i södra Europa.

Inför säsongen 2016/2017 tog Francis Maciel över FC Rosengård i division 1. Där har laget sedan dess etablerat sig och i fjolårets kval upp till SFL var laget ytterst nära att ta en plats i den avgörande kvalfinalen.

Efter tre år väljer Maciel att lämna sitt uppdrag, och till klubbens hemsida säger han följande:

– Jag har haft tre fantastiska säsonger i FCR. Jag vill tacka alla spelare och klubben som trodde på och öppnade dörren för mig. Men nu är det dags att lämna över uppdraget för nya utmaningar. Jag önskar FCR all lycka.

LÄS OCKSÅ: Bajen förstärker med förre Strängnäs-tränaren

Vad som väntar härnäst är ännu inte helt spikat. Men för Futsalmagasinet avslöjar tränaren att ett flertal SFL-klubbar, en klubb i division 1 och en klubb i södra Europa är intresserade av hans tjänster.

– Jag kommer att ta ett beslut i veckan, berättar han.