Hammarby förstärker med förre Strängnästränaren: ”Haft andra förslag också”

”Jag kommer stå i en hall där laget spelar i SFL”, så sade Mikael Hedlund för knappt två veckor sedan efter att det bekräftats att han lämnar Strängnäs. Nu står det klarat att ny klubbadress blir Hammarby där han kliver in bredvid Daniel Blanco.
– Jag och Daniel har känt varandra länge, det känns väldigt bra, säger Hedlund.

Slutet på juni innebär semester för många i vårt avlånga land. Men för lagen i SFL är det inte bara sol, bad och grillning som gäller. Silly season är i full gång och sakta börjar lagens bitar falla på plats, och för Hammarby har en viktig post fyllts med Mikael Hedlund.

– Det känns väldigt skönt såklart. Hammarby känns som en väldigt bra klubb att komma till. Jag och Daniel (Blanco) har känt varandra länge, bland annat spelat fotboll tillsammans i Märsta en gång i tiden. Vi pratar ofta med varandra så vi känner varandra bra, säger Hedlund.

LÄS ÄVEN: Darwich ersätter Hedlund i Strängnäs: ”En förening som vill något”

Hammarby var inte det enda alternativet för ”Micke”. Bud fanns från andra klubbar också, men i slutändan föll valet på Hammarby.

– Såklart var det inte bara att jag känner Daniel som gjorde att jag valde Hammarby. Jag har haft kontakt med klubben under en längre tid och det var i slutändan ett rätt enkelt beslut. Förslaget jag fick kändes intressant och Hammarby känns som ett väldigt spännande lag, säger Hedlund om laget som slutade tvåa i tabellen förra säsongen.

– Kanske kan vi ta det ett steg längre i år, vi får se. Vi har många duktiga spelare. Jag har bra känslor än så länge.

Vad kommer din roll i ledarstaben vara?

– Jag och Daniel kommer att jobba tillsammans, sedan måste ju någon stå som förstatränare. Men jag och Daniel känner som sagt varandra bra och jag tror vi kommer kunna jobba väldigt bra tillsammans.

LÄS OCKSÅ: Strängnäs om tränarbytet: ”Kan höja oss några snäpp”

Att byta lag och även stad menar Mikael, som bor i Sigtuna, inte är något problem. Tvärtom kommer det underlätta tränarjobbet jämfört med att träna Strängnäs.

– När jag tränade Strängnäs fick jag drygt 2 timmars bilkörning tur och retur, nu blir det närmare. Jag har även kontoret i Hammarby Sjöstad så det känns väldigt smidigt måste jag säga, säger Hedlund.

Drygt tre månader återstår innan säsongen är igång. Räkna dock med att fler nyheter kommer komma de närmaste veckorna, Silly season ångar på i sommarvärmen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img