Nu ska Champions League lottas – här är förutsättningarna

IFK Uddevalla Futsal ska för tredje året i rad delta i Champions League. Nytt för den här gången jämfört med tidigare år är att laget nu är direktkvalificerat till huvudrundan (Main round) jämfört med tidigare då de startat i Preliminary round.

Anledningen till att de i år direktkvalificerats dit är för att de klättrat hela elva placeringar på rankingen. Från plats 33 till plats 22. Lagen från plats 23 och nedåt startar i Preliminary round.

Under torsdagseftermiddagen är det dags för lottning av såväl Preliminary round som Main round.

Det innebär att IFK Uddevalla kommer att få svar på vilka grupper från Preliminary round vars gruppsegrare kommer att ansluta. Dessutom kan det bli ett lag som precis som IFK direktkvalificerat sig för Main round i gruppen.

Uddevalla kommer att arrangera sitt gruppspel hemma i Agnebergshallen. Main round är som bekant uppdelat i två olika delar. IFK Uddevalla återfinns på B-sidan. Där avancerar enbart ett lag vidare till Elite round.

LÄNK: Läs mer på Uefas hemsida

Preliminary round spelas i slutet av augusti. Main round spelas i mitten av oktober.

Lottningen startar klockan 14.00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img