Därför blev det IFK Göteborg för Zhubi: ”Vill vara en del av den utvecklingen”

Under fredagen presenterades Petrit Zhubi för IFK Göteborg Futsal. För Futsalmagasinet förklarar han nu sitt klubbval och pratar om tankarna inför den kommande säsongen.
– Jag tar med mig min rutin och mitt futsalkunnande till Göteborg och det ska bli en väldigt spännande säsong, säger han.

LÄS MER: Zhubi kände sig klar med Uddevalla: ”Var läge att kliva av”

IFK Göteborg Futsal hade i fjol en annorlunda säsong. Till en början var det tufft och uppförsbacken var av den brantare varianten. Bottenstriden var då ett faktum. Men efter ett tag började det gå allt bättre och segrarna radades upp en efter en, och avslutningen av säsongen var en lång och härlig nedförsbacke fylld av trepoängare.

Inför fjolåret byggdes truppen i Blåvitt om rejält, och inte konstigt nog tog det lite tid innan man fick ihop det. Avslutningen av säsongen fick säkerligen supportrarna att minnas tillbaka på klubbens storhetstid för ett antal år sedan – och gav nog likaså förhoppningar om en spännande säsong i SFL i höst.

Truppen ser enligt tränaren Nicklas Asp ut att förbli (i princip) intakt. Dessutom kan den kryddas med lite nyförvärv. Ett nyförvärv anslöt under fredagen – och det var ingen mindre än Petrit Zhubi, 31, senast i IFK Uddevalla Futsal.

– Det känns roligt och spännande att byta klubb. Det hade jag inte en tanke på att göra från början, men nu blev det som det blev och det här känns väldigt bra, säger Petrit Zhubi till Futsalmagasinet.

I slutet av maj tackade landslagsspelaren, precis som många andra, för sig sig i IFK Uddevalla Futsal.

– När jag slutade i IFK Uddevalla så hade jag och Nicklas Asp ett snack och sa att vi skulle höras av under sommaren. Så vi pratade och jag förklarade hur jag såg på saker och ting och Asp höll med mig om väldigt mycket, säger han och förklarar sitt klubbval vidare:

– Mitt mål är att flytta till Göteborg, för jag spelar fotboll här också. Just nu jobbar jag dock kvar i Uddevalla. Det var även några andra klubbar som hörde av sig, men jag kände inte för att flytta iväg.

Nicklas Asp är huvudtränare för IFK Göteborg och är en av få som nått 50 landskamper för Sverige. Nu är han assisterande förbundskapten, och därmed känner Asp och Zhubi varandra väl.

– Det blir intressant och lärorikt att spela under Asp. Han är en ledare och det är han även i landslaget, så det ska bli kul att få höra den rösten även i klubblaget. Asp har varit med länge och kan mycket futsal, så det ska bli kul att jobba med honom och även med många spelare i den nya klubben.

Vad tror du om den kommande säsongen för Blåvitts del?

– Det är alltid svårt att säga. Man vet aldrig hur säsongen kommer bli. De började som sagt dåligt i fjol, men sedan vaknade de. Det är ett lag med mycket potential som lärt sig hur futsal ska spelas. Man vill vara en del av den utvecklingen och även hjälpa andra.

Vad tar du med dig från dina år i IFK Uddevalla?

– Jag tar med mig rutinen och mitt futsalkunnande till IFK Göteborg. Jag tar också med mig att man växt som ledare i IFK Uddevalla och jag hoppas kunna ta den rollen även i Blåvitt.

Han ser tillbaka på en på många sätt händelserik tid i IFK Uddevalla Futsal som innefattade både SM-guld och Champions League-spel.

– Det är klart att det är tråkigt att flera lämnat, men det är som det är. Folk flyttar, byter arbetsplatser och så är det. Synd att det blev som det blev. Jag känner inget agg mot Uddevalla och jag hoppas verkligen det går bra för dem, och det verkar ju som att de får till ett bra lag. Det ska bli spännande att se hur det går i år.

Han avslutar:

– Det var i Uddevalla jag lärde mig allt jag kan om futsal, och det gör ont att lämna ledare, spelare, materialare och alla som hjälpt till runt klubben. Men nu ser jag fram emot kommande utmaningar i IFK Göteborg Futsal.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img