KLART: IFK Uddevalla lånar in Nacka Juniors-stjärnan under CL

0

IFK Uddevalla Futsal spelar under helgen Nordic Futsal Championship. Med dit följer Nacka Juniors lagkapten Mosaddiq Zekria, som även kommer att spela med laget under Champions League.

31-åringen har gjort ett stort antal matcher i SFL för Nacka Juniors Futsal och har dessutom hunnit med två A-landskamper. Dessutom spelar han på en position IFK Uddevalla Futsal behövde stärka upp inför Main round-gruppspelet som äger rum i början av oktober.

– Egentligen har vi just nu bara en kontrakterad libero, vilket är Mergim Berisha som skrev på nyligen. Champions League är en såpass kort period med tre matcher där man ska satsa allt, och då vill vi ha tre högklassiga spelare per position, säger Uddevallas huvudtränare Andrés Moncada till Futsalmagasinet.

Valet föll då alltså på att låna in Nacka Juniors-kaptenen.

– Vi ville ha någon som håller samma nivå som Mergim. Då har vi gjort en deal med Mosaddiq Zekria och han spelar med oss i helgen i Örebro och sedan i Champions League. Vi är väldigt glada att Nacka kan låna ut honom under den här perioden. Det är så viktigt att ha tre högklassiga spelare per position, och i det här fallet var vi verkligen i behov av en libero. Därför var han den perfekta spelaren att få in. Det är en fantastisk spelare som jag vet kommer passa perfekt in.

IFK Uddevalla Futsal inleder helgens Nordic Futsal Championship med kvartsfinal mot Bröndby Futsal under fredagskvällen.