Provspelare i fokus när IFK Uddevalla reser till Örebro

0
Foto: Krister Melin

Nordic Futsal Championship är det ultimata tillfället att spela ihop sig inför Preliminary round i Champions League. I år är IFK Uddevalla Futsal i ett annat läge än tidigare – och därför tänker klubben om inför helgens turnering.

– De senaste åren har vi spelat Champions League i slutet av augusti, och våra spelare har inte haft någon direkt ledighet. Nu kommer Nordic Futsal Championship, vilket hade varit en perfekt möjlighet att spela ihop sig inför det. Men i år kliver vi in först i oktober, och då bestämde vi oss för att låta spelare ha lite ledigt, säger IFK:s huvudtränare Andrés Moncada och fortsätter:

– Så till Örebro bestämde jag och Patrik (Persson, assisterande tränare) att vi inte ska ha ordinarie spelare, utan istället ta med de spelare som ska försöka slå sig in i truppen.

Hur många provspelare har ni med?

– Vi har haft ungefär 15 stycken som provtränat, men där har några fallit bort. Därmed blev det ganska liten trupp kvar, vilket betydde att vi fick kolla läget med lite ordinarie spelare. De som verkligen var sugna fick åka med om de ville. Så Robert Bagger, Viktor Jansson och Emilio Rossi kommer att åka med. Vi åker med en liten trupp, där 90 procent är helt nya spelare.

Några av provspelarna kommer från division 1-laget Frölunda. En annan är brassen Lazaro Araujo från FC Rosengård. Där tror och hoppas Moncada att det kan bli något.

– Han är högst aktuell för Champions League, och skulle det funka bra och vi trivs med varandra så kan det även bli aktuellt med en permanent flytt till Uddevalla.

Nacka Juniorsspelaren Mosaddiq Zekria kommer även han att finnas med, då han även ska spela CL med laget. Utöver det följer en ung kille från Gais med.

– Förväntningarna på den här helgen är inte stora, utan vi ser det som en möjlighet att se spelarna under match. Några av dem kommer säkert köra med oss i SFL och kanske till och med Champions League.