Hammarby avslutade med seger – Spahovic avgjorde sent

Efter två förluster fick Hammarby äntligen vinna. Den avslutande matchen, som handlade om att komma sjua eller åtta, slutade med seger efter att Elvir Spahovic avgjort från straffpunkten.

Bajen slutade därmed sjua i Nordic Futsal Championship. Lagets turnering inleddes med kvartsfinal mot danska mästaren JB Futsal Gentofte, och där kunde de sistnämnda vinna med med klara 7–2.

Under lördagen väntade match mot en annan kvartsfinalförlorare, Örebro FC, för att avgöra vilken placeringsmatch lagen skulle spela under söndagen. Där blev det ny förlust för de grönvita, 1–5.

I matchen om att komma sjua eller åtta ställdes laget mot Bröndby Futsal under söndagsmorgonen. En batalj som skulle visa sig bli jämn och tajt. Bröndby tog i den första halvleken ledningen, och höll den hela vägen in i pausvilan. Men i den andra halvleken kom Bajen ikapp – för att sedan även avgöra det hela strax innan slutsignal.

Med dryga 20 sekunder från slutet tilldömdes Bajen en straff, och Elvir Spahovic klev fram och tryckte in segermålet. Bröndby fick dock chansen bara sekunder senare att komma tillbaka via en tiometersstraff, men skottet gick utanför.

Nordic Futsal Championship: Placeringsmatch 7–8

Bröndby Futsal–Hammarby IF FF 1–2 (1–0)

Målen, Bajen: Sebastian Holmqvist, Elvir Spahovic