Jansson hyllas efter NFC: ”Vår bästa spelare”

IFK Uddevalla Futsal slutade fyra i Nordic Futsal Championship. Någon som hade stor del i det var målvakten Viktor Jansson, menar lagets huvudtränare Andrés Moncada.

– Vår bästa spelare i de här matcherna är utan tvekan Viktor Jansson. Han räddade oss flera gånger om. Det är lite utav en tradition i Uddevalla att målvakter vinner matcher och firar triumfer här. Han går nu in på sin andra säsong här och blir bara bättre och bättre, säger Moncada.

Laget mötte i tur och ordning Bröndby Futsal, Utleira IL och Köpenhamn Futsal. Det hela slutade med en inledande vinst i kvartsfinalen, och sedan förlust i både semifinal och bronsmatch.

LÄS OCKSÅ: Uddevalla missade bronsmedaljen – tappade tvåmålsledning

Viktor Jansson stod för imponerande insatser helgen igenom, och enligt Moncada handlar det om en vilja om att hela tiden ta till sig kritik och tips.

– Viktor har redan varit igång och tränat futsal i två månader och lagt ner fotbollen helt för futsalen. Vi känner oss trygga med honom i spel. Hans främsta egenskap är självkritiken. Jag har aldrig haft ett problem med att påpeka det han måste jobba extra på och det gör att han utvecklas ännu fortare, säger han och avslutar med att tillägga:

– De som inte har förtroende för sin tränare och känner sig utpekad när tränaren ger konstruktiv kritik har mycket svårare att bli bättre och växa som spelare.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img