”Det var inte mycket att tveka på – det är en spelare alla lag vill ha”

Kristian Legiec spelar för ÖSK Futsal kommande säsong. Något som klubbens sportchef Victor Huerta jublar över.
– Det har gått väldigt fort, men det var inte mycket att tveka på, säger han.

Kristian Legiec lämnade IFK Uddevalla Futsal efter den gångna säsongen. Då hade han hunnit med att vinna två SM-guld. Nu väntar nya äventyr för spelaren, som under tisdagen blev klar för Örebro SK Futsal.

– Det har gått väldigt fort. Jag fick lite tips från vår ordförande Johan Ivhall om att det fanns en möjlighet att värva Kristian. Givetvis följde vi upp det och så involverade jag även Tekle (Ghebrelul, huvudtränare). Vi hade några långa samtal och så, men det var inte mycket att tveka på egentligen. Det är en spelare alla lag vill ha, säger sportchefen Victor Huerta till Futsalmagasinet.

Sponsorer kliver in

Landslagskapten kommer dock fortsatt att bo kvar i Malmö, och kommer under veckorna träna med det danska mästarlaget JB Futsal Gentofte, för att sedan spela matcher med ÖSK.

– Vi har sponsorer som kliver in och gör det här möjligt, annars hade det inte gått. Så jag har fortsatt kvar av den budgeten jag har fått att röra mig med. Även om det inte handlar om fantasisummor för Kristian så hade det inte varit möjligt med den budgeten jag har, säger Huerta.

Visar det här på en satsning från ÖSK:s sida i år?

– Det är väl svårt att säga att vi inte gör det när vi värvar en spelare som Kristian. Självklart siktar vi på slutspel, och med det här esset i rockärmen höjer det upp förväntningarna. Men man ska spela om det först och vi har stor respekt för alla lag som värvat smart. Det är en tuff serie, men det är klart att vi siktar högt, säger Victor Huerta som tror Legiec kommer komma in i ÖSK väldigt snabbt:

– Det är en väldigt klok och bra spelare. Han känner dessutom många i laget sedan tidigare och så har vi Tekle som tränare med väldigt stora kunskaper. Det kommer att bli riktigt bra.

Lovar fler nyförvärv

Dessutom kan en värvning av Sveriges meste landslagsspelare höja intresset utifrån.

– Jag tänker ju bara på det sportsliga när jag värvar, men självklart gör det mycket att en sådan spelare spelar för ÖSK Futsal. Vem vill inte betala för att se Kristian Legiec spela?

Som tidigare nämnt har Huerta pengar kvar på sitt konto, och lovar fler nyförvärv framöver.

– Vi har gjort klart med några till som vi kommer presentera så småningom. Dessutom har vi förlängt med stommen från i fjol. Vi kommer sedan också att fylla på med spelare som inte setts i SFL innan samt lite juniorer.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img