Legiec: ”Jag funderade på att lägga av”

Kristian Legiec hade en förhoppning om att spela i SFL. Så blev också fallet då han under tisdagen presenterades för ÖSK Futsal. Hade det inte blivit så – då hade futsalkarriären kanske varit över.
– Jag hade många olika tankar om vad jag skulle göra, säger Legiec.

Sedan landslagskaptenen Kristian Legiec lämnade IFK Uddevalla Futsal efter den gångna säsongen har han stått utan klubbadress. Men flest landskamper i det svenska landslaget till trots lyste nya erbjudanden med sin frånvaro.

– Jag hade väldigt många tankar fram och tillbaka kring vad jag skulle hitta på, och jag var ärligt talat nära på att sluta. På något sätt kändes det inte så seriöst när Sveriges bästa lag tappar flera av de bästa spelarna och lag inte hör av sig och visar intresse. Klubbarna drar inte direkt i spelarna som är fria, säger Legiec till Futsalmagasinet.

Men sedan dök intresset från Örebro SK upp. Till en början var de relativt långt ifrån varandra – men sedan gick det undan.

– De hörde av sig och vi pratade lite grann men sen var det inte så mycket mer. Jag kände inte just då för det där, för jag var trött på pendlingen. Sedan har jag varit utan klubb och känt att jag verkligen velat spela i SFL, och så har de varit mest intresserade. Det var totalt sett ganska lite intresse om man nu är Sveriges bästa som det sägs, säger han.

LÄS MER: ”Det var inte mycket att tveka om – en spelare alla lag vill ha”

– Sedan träffades vi och det fanns ett intresse från båda parter. Det kändes väldigt bra. Det kommer bli ett väldigt intressant år med ÖSK – men också en utmaning. Det blir rätt långa resor men samtidigt vill man vara med i toppen och visa att man är en bra spelare.

Vad har du fått för intryck av ÖSK?

– Det finns ett bra och professionellt tänk när jag pratar med både tränare och styrelse, och de verkar vara glada att ha mig där. Det här kommer bli bra, säger Legiec.

Odds: Hammarby IF–Gif Sundsvall
1: 1.42 X: 5.00 2: 8.00
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Den senaste tiden har Kristian Legiec figurerat i JB Futsal Gentofte, och fanns med när de danska mästarna spelade Nordic Futsal Championship. Om han kommer träna med dem under säsongen parallellt med spel i ÖSK är ännu inte spikat, men det kan bli aktuellt.

– Jag kör med dem i Champions League och sedan får vi se exakt hur vi lägger upp det under säsongen. Det finns ett par olika alternativ.

För tillfället blir det därför fullt fokus på Gentofte fram tills dess att CL avklarats.

– Det känns bra där. Man känner att det är bra spelare på varje position och det gäller bara att komma in i det mer och mer. Och även att knät blir mer hundra. Nu ska jag köra rehab denna veckan, sedan blir det att köra igång futsalen med dem, avslutar Kristian Legiec som är glad över att vara tillbaka på futsalplanen – och likaså glad över att han ska spela SFL-futsal i Örebro SK kommande säsong.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img