Ahmed Barzangi ska leda Nacka Juniors mot nya framgångar

Ahmed Barzangi är Nacka Juniors Futsal nya huvudtränare. En ny säsong står runt hörnet – och han känner sig mer än redo att ta sig an den.
– Vi ska höja vår lägstanivå i år, säger Barzangi.

I början av juni meddelade Nacka Juniors Futsal att Eldin Kozica inte fortsätter som huvudtränare i klubben. Redan då hade klubben tillsatt efterträdaren, men inte förrän nyligen presenterades det vem det var.

Ny huvudtränare i Nacka Juniors Futsal är Ahmed Barzangi, 33, som funnits med i klubben under en längre tid i olika roller. Bland annat som sportchef.

– Det känns kul och inspirerande att ta sig an detta uppdrag. Och det blir kul att ta en ny roll i föreningen, säger Barzangi till Futsalmagasinet.

Vill bli mer jämna

Fjolårets säsong var en svängig historia för Nackas del. Inledningen gav supportrarna förhoppningar om guld, men avslutningen var desto svagare. Dessutom tappade laget allt för många poäng mot bottenlag.

– Det är en av ambitionerna för den här säsongen. Vi ska vara lite mer jämna och ha lite mer kontinuitet hela säsongen. Det har egentligen alltid varit lite vårt problem. Våra topprestationer har varit bland Sveriges bästa och då har vi kunnat slå vilket lag som helst, men sedan så har vi då blandat med bottenresultat mot sämre motstånd, säger han och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi fortsätta prestera bra mot toppmotstånd, men också höja lägstanivån. Vi har haft spelare som är tillgängliga vissa perioder, sedan inte alls. Då är det svårt att få kontinuitet.

Saknats kontinuitet

Just det ska nu klubben lägga stor kraft på. Att få ihop en trupp som finns med under hela säsongen.

– Det gör att vi kan börja bygga tidigt och få kunna skörda frukt mot slutet när det blir ett eventuellt slutspel.

Vad kan publiken förvänta sig av Nacka kommande säsong?

– Man kommer se lite nya inslag i Nacka både truppmässigt och spelmässigt. Vi kommer ha spelare som tidigare spelat ganska högt och som trappat ned för att spela futsal, och fylla på med spelare som inte varit lika högt i fotbollen men som ska satsa mer på futsal.

Nya spelare – en van situation

Därmed kan en del nya spelare ta plats. Spelare som aldrig tidigare spelat i SFL.

– Vi är vana vid nya spelare. Vi har nog introducerat 60-65 nya spelare som vi har tagit in.

Vad kräver du som tränare av dina spelare?

– Det klassiska att man först och främst vill göra ett ärligt försök att prestera på topp. Att man inte ser den samlingen, oavsett om det är träning eller match, som slentrian. Att man alltid försöker lära sig något nytt, utmana sig själv för att bli en bättre futsalspelare och en bättre person genom att samarbeta med andra. Som tränare försöker jag tänka väldigt mycket utöver sporten, att även lyfta fram människan. Det tror jag hänger ihop med hur man presterar på plan. Sedan är jag som person en taktisk nörd, så det blir nog en hel del teoretiska pass också.

”Jag är optimistisk”

Hur ser arbetet ut med att förlänga med spelare från i fjol?

– Jag skulle nog säga att ungefär 60 procent av spelarna från i fjol kommer vara med i år, och 40 procent nytt. Ungefär, och det är vad jag tror nu.

Vad tror du om era möjligheter kommande säsong?

– Jag är optimistisk. Jag tror att vi kanske kommer börja lite trevande, i och med att det kan vara lite nya inslag. Förhoppningsvis kommer vi kunna höja oss och det ska synas att det blir skillnad ju längre vi kommer.

Något som tidigare förknippats med Nacka Juniors hemma i Nacka bollhall har varit en fartfylld och initiativrik offensiv, vilket även publiken uppskattat.

– Vi kommer inte bromsa ned den delen. Förra säsongen när det gick som bäst var vi väldigt disciplinerade och publiken saknade det galna Nacka som gör många mål och släpper in många mål. I den bästa av världar behåller man den offensiven men lyckas hålla tätt bakåt.

Stödet utifrån avgörande

Publiken är – och kommer alltid att vara – en väsentlig del huruvida Nacka Juniors ska kunna skörda framgångar. Det är Ahmed Barzangi övertygad om.

– Det märker man på våra resultat på hemmaplan, och oavsett vilka vi möter känner vi oss alltid som favoriter. Det är en publik som är återkommande, och man skapar en relation till dem. Det är som att följa en serie, man vill följa alla avsnitt och se hur det slutar. Spelarna är som skådespelarna som publiken älskar och vill fortsätta följa.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img