Kozica lämnar tränaruppdraget i Nacka Juniors: ”Behöver samla energi”

Eldin Kozica har under de senaste två säsongerna lett Nacka Juniors i den svenska högstaligan. Under den perioden har laget tagit sig upp till den absoluta toppen vad gäller futsalföreningar i Sverige, och likaså landat två topplaceringar i SFL. Nu står det dock klart att det inte blir något tredje år för Eldin Kozica i Nacka Juniors. Det meddelade klubben för några dagar sedan på sin hemsida.

– Det har varit ett svårt beslut, men jag kände i slutet på året och efter säsongen att det var rätt läge nu, säger Kozica till Futsalmagasinet och utvecklar:

– Jag har varit i klubben i fem år. De första tre som spelare och sedan som tränare i två år. Det har varit hur roligt som helst, och jag har lärt mig väldigt mycket. Men det har också varit extremt krävande. Under vintrarna har ingenting annat än futsalen prioriterats och det har varit många tuffa resor. Energin tog slut lite på slutet.

LÄS OCKSÅ: Succétränaren lämnar Bajen

Dessutom har de två säsongerna som Kozica lett laget varit speciella på många sätt.

– Första säsongen gällde det att man skulle klara gallringen att ta sig till den nationella serien. Där fick vi reda på att flera lag inte skulle klara det, och det var en stor press. Till det andra året hade det blivit en serie, vilket gjorde att det var en otroligt lång säsong med många matcher. Det har varit väldigt utvecklande och roligt, men också väldigt krävande.

Nu behöver 34-åringen ta ett kliv tillbaka och samla ny energi – för än är han inte färdig med den här sporten.

– Jag behöver ta ett steg tillbaka och ladda batterierna innan jag ger mig in i det igen. För att sporten, och även Nacka Juniors, ska utvecklas vidare behöver man fylla på med folk som har den energin att hela tiden driva på. Vi behöver fortsätta ta kliv framåt, och inte riskera att ta ett bakåt.

Även om tränaruppdraget i Nacka Juniors nu läggs åt sidan kommer det dock inte blir något uppehåll från att besöka Nacka Bollhall.

– Jag kommer att vara en väldigt hängiven supporter till att börja med. Jag har haft en väldigt bra dialog med Mounir (Kraft Riahi, ordförande), och det är inga hard feelings någonstans. Här och nu är det här bäst för både mig och klubben, men jag står till förfogande för klubben på de sätt som kan behövas. Jag är övertygad om att jag i någon form kommer komma tillbaka till futsalen. Sedan när det blir, det återstår att se.

Men du ser dig själv leda ett SFL-lag i framtiden?

– Ja, men det tycker jag. Jag har redan fått två förfrågningar från SFL-klubbar som jag tackat nej till. Det handlar inte om att Nacka inte skulle ha ambitioner, utan där är det i princip tvärtom. De tar stora kliv framåt, så det handlar inte om att jag inte tror att föreningen gör det som krävs. Men absolut, jag tycker fortfarande att det är såpass roligt så jag kommer komma tillbaka. Jag är tidigt in i min tränarkarriär. Nu ska jag fortsätta titta på futsal, men mer från sidan och det behöver inte vara negativt för min fortsatta karriär, säger Eldin Kozica.

Efterträdaren som huvudtränare i Nacka Juniors är redan tillsatt, men ännu inte presenterad.

– Det är ett bra val och det ligger i linje med hur föreningen vill jobba. Det är en person som känner till klubben väldigt bra. Det blir inte att börja om på ny kula, utan fortsätter på samma spår med nya idéer och ny energi.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img