Marcus Gerd tillbaka – förlänger med Uddevalla: ”Känns fantastiskt”

0
Foto: David Gerd

Landslagsmålvakten Marcus Gerd valde den förra säsongen att ta ett uppehåll för att få bukt med sina ryggproblem. Nu står det klart att han återupptar sin satsning – och stannar hos IFK Uddevalla.
– När det kommer till futsal är det IFK som gäller, säger Gerd

”Marcus är den målvakten som bidragit mest till framgången i föreningen. Han har varit den bästa målvakten i Sverige när han spelat och vi är alla stolta över att han väljer att satsa på futsal och IFK ytterligare en säsong”.

Så säger tränaren Andrés Moncada till IFK Uddevallas Facebook-sida.

Uddevallas glädje över Gerds beslut går inte att ta miste på. Och det samma gäller för Gerds egna känslor.

– Det känns fantastiskt att det är klart. Jag hade helst inte tagit något uppehåll alls men nu blev det som blev, säger han.

LÄS OCKSÅ: Smajlovic lämnade Uddevalla – klar för Blåvitt

Gerd medger att det var tufft att stå vid sidan av förra säsongen med både Uddevallas och landslagets framfart. Därför är nu målet glasklart.

– Till en början handlar det om att bara ta det steg för steg, och förhoppningsvis kunna känna sedan under säsongen att det känns hundra igen. Då är det klart att det är en konkurrenssituation och i så fall siktar jag såklart på att ta tillbaka förstatröjan i IFK och komma med i landslaget igen.

Trots Gerds långa frånvaro från futsalen stod han inte utan alternativ när han bestämde sig för att göra comeback.

– Det fanns intresse både från Sverige och utlandet. Jag har fått mycket stöttning från Uddevalla och Andrés så detta kändes ändå som det klokaste valet. När det kommer till futsal är det IFK som gäller, säger han.

Ivriga SFL-fans som vill se Gerd i spel igen får dock sitta lugnt ned i båten lite till. På Uddevallas Facebook-sida går det att läsa att de ”inte satt några datum” för målvaktens återvändo på plan.

Även Gerd menar det är en bit kvar.

– Jag kommer att skynda extremt långsamt. Man vill inte gå på för tidigt. I mitt huvud vill jag dock spela redan idag, avslutar han.