Lämnade Uddevalla – nu är Smajlovic tillbaka i tidigare klubben: ”Enkelt val”

Fehim Smajlovic var en av flera spelare som tackade för sig efter att IFK Uddevalla Futsal säkrat tredje raka SM-guldet. Nu är han klar för konkurrenten IFK Göteborg Futsal.

I en tidigare intervju, i samband med att Smajlovic lämnade Uddevalla, berättade landslagsspelaren att det fanns ett par SFL-klubbar samt en italiensk klubb med i bilden. Målet var att få komma utomlands och spela.

– Det var egentligen prio ett för mig, men samtidigt är det mycket som ska stämma in. Familj, jobb och så. Det är inte bara att åka. Jag vill inte åka utomlands och spela futsal och behöva jobba, då kan jag likväl göra det i Sverige. Det fanns inte riktigt den konstellationen i dagsläget, så det gjorde att jag bestämde mig för en månad sedan att jag kör på i SFL ett år till. Så får jag se därefter vad som händer. Vi har ett viktigt VM-kval i höst med spännande matcher, och kanske kan det öppna nya dörrar, säger Fehim Smajlovic till Futsalmagasinet.

Istället blir det nu alltså IFK Göteborg Futsal, som tidigare även plockat in Petrit Zhubi.

– Det känns bra. Jag har rätt bra koll på alla spelare och ledare där, eftersom jag varit där en kort vända tidigare, och så är ju lite landslagsspelare där också. Det blev ett rätt enkelt val till slut, berättar 25-åringen.

Vidare berättar han att han erbjöds ett nytt kontrakt i Uddevalla, men valde att direkt tacka nej och stänga den dörren tills vidare.

– Utöver det var det väl fyra-fem klubbar som hade konkreta förslag. Omkring Göteborg och Borås kan jag pendla och så, men klubbar utanför blir inte riktigt aktuella. Det var jättekul att de hörde av sig och jag hade jättebra snack med alla klubbarna. Men jag har pendlat en hel del för att spela under karriären, men nu äntligen kommer jag slippa det. Så det känns väldigt skönt samtidigt som jag vet att det är ett otroligt bra lag jag kommer till.

Han avslutar:

– Det ska bli jävligt roligt att dra igång, man har gått och väntat på det väldigt länge. Snart är det igång.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img