Nyckelspelaren kan lämna Borås: ”Står mellan två klubbar”

Borås AIK kan tappa sin skyttekung och landslagsspelare Mattin Najafi. I höst börjar han studera i Göteborg – och ser nu över sina alternativ.

I fjol blev det imponerande 17 mål på 19 matcher i Borås AIK. Dessutom debut i landslaget och mycket speltid i VM-kvalet hemma i Alingsås. Mattin Najafi har en fin säsong att blicka tillbaka på.

Men vad som händer kommande säsong har han ännu inte bestämt sig för. Klart är i alla fall att han under dagtid kommer befinna sig i Göteborg för studier.

– Jag kommer att pendla från Borås, och i och med att jag kommer till Göteborg varje så närmar jag mig också lite andra lag. Vi får se vad som händer, säger Najafi till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Förre Boråsspelaren ansluter till Uddevalla

Han har pratat med lite klubbar och kommer under de närmaste dagarna att fundera över de olika erbjudanden. Klart är i alla fall att Borås AIK fortsatt är högaktuellt.

– Ja, verkligen. Borås är fortfarande mitt lag och det är väl mest sannolikt att jag blir kvar, men man vet aldrig vad som händer, säger landslagsspelaren som också lockas av att byta miljö:

– Det hade varit jättekul att testa någonting nytt. Just nu är jag väldigt kluven och har många olika bollar i luften. Förhoppningsvis blir det lite mer klarhet inom kort.

Vidare berättar han att bland de olika förslagen som dykt upp så står det mer eller mindre mellan två klubbar, varav en är Borås AIK.

– Det är några olika, men två klubbar är högaktuella varav en är Borås.

Hur mycket spelar höstens VM-kval in när du gör ditt val?

– Mycket. Spelar jag i ett lag som är med i toppstriden ökar naturligtvis mina chanser. VM-kvalet är någonting jag verkligen vill vara med i. Jag var med i det första på hemmaplan och kommer göra allt jag kan för att bli uttagen även där.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img