Pepeljak: ”Det blir spännande – en ny utmaning”

Ilhan Pepeljak är nu officiellt en ÖSK-spelare. Under måndagen presenterades han av sina nya klubb.
– Jag ville testa något nytt, berättar han för Futsalmagasinet.

Det blev tre säsonger i KFUM Linköping, som i år kommer spela i division 1, för 23-åringen. Nu väntar ett nytt äventyr – och flytt till Örebro.

– Det känns bra. Vi har diskuterat ett tag, och nyligen fick vi alla bitar att falla på plats med jobb, lägenhet och kontraktet. Det ska bli spännande, en ny utmaning, säger Pepeljak.

Satsningen viktig

LÄS MER: ÖSK:s sportchef: ”Har haft ögonen på honom länge”

Kontakten från ÖSK:s sida togs för ett tag sedan och Pepeljak berättar att han var tydlig redan från början med att det ska vara seriöst för att flytta. En seriös satsning – vilket han tycker att det verkar bli.

– Vi ser ju vilka spelare som skrivit på och förlängt med klubben. Det känns väldigt bra och som ett bra steg för mig.

Odds: Helsingborgs IF–IFK Göteborg
1: 3.05 X: 3.25 2: 2.74
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Tuffa år i KFUM

Hur känns det att lämna KFUM Linköping?

– Det har varit tre jobbiga år för oss som spelat där. Det har varit en liten trupp varje år och varit tufft. Men samtidigt har jag utvecklats mycket där vilket har gjort att jag nu var redo att ta nästa steg, säger han och fortsätter:

– Jag ville komma bort lite från Linköping och testa något nytt. Det skadar inte att se var det leder. Jag har skrivit på för ett år, och om jag sedan väljer att flytta tillbaka har jag jobb och så klart. Jag tar tjänstledigt för att ge det här en chans.

”På pappret är vi bra”

Pepeljak har två landskamper i bagaget – och kanske kan en flytt till ÖSK ge honom nya chanser i Blågult.

– Det är såklart kul om man skulle få chansen, och det är klart att man har som mål att ta på sig tröjan igen. Men det är främst fokus på ÖSK och försöka prestera där och hjälpa klubben att nå framgång.

Vad tror du om ÖSK i år?

– På pappret är vi bra. Men man vet att det är ett hårt jobb som ska läggas ned. Om spelartruppen drar åt samma håll, jobbar hårt och tar till sig från vår tränare kommer det gå bra. Det är jag övertygad om.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img