KLART: IFK Uddevalla drar sig ur – lägger ned verksamheten

IFK Uddevalla Futsal kommer inte att ha ett lag i RFL kommande säsong. Klubben har valt att dra sig ur och lägga ned damverksamheten helt och hållet. Det meddelade man under tisdagsmorgonen.

Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om det nystartade damlaget Ljungskile SK. Laget som majoriteten (om inte alla) spelare från IFK valt att gå till. LSK kommer ledas av Angelo Vega, tidigare i IFK Uddevalla och dessutom fotbollstränare för flertalet av spelarna i fotbollslaget Ljungskile SK.

LÄS MER: IFK kan tappa alla spelare till nystartat lag: ”Lockar mer”

LSK var därför också sugna på att om möjligt få överta IFK:s plats i RFL.

Så blir det dock inte. IFK Uddevalla Futsal lägger ned sin verksamhet och därmed vill man inte heller ha kvar platsen RFL. Den väljer man dock att ge till Orust FC, som också var aspirant på platsen.

– Som vi tidigare nämnt så var flera föreningar intresserade av att överta vår plats i RFL om vi beslutade att lägga ner damsektionen efter att LSK meddelat oss om att de startar upp ett futsallag och övertar majoriteten av våra spelare, säger IFK Uddevalla Futsals Tommy Rasimus i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Eftersom vår seriösa satsning på damsektionen redan varit kostsam för föreningen, och att det skulle kosta oss för mycket både ekonomiskt och sportsligt att börja om igen, så beslutade styrelsen i går att lägga ner damsektionen och istället lägga all kraft och fokus på herr och ungdomssektionen. Styrelsen beslutade också att överlåta platsen i RFL till Orust FC som var en av flera föreningar som visat intresse för att överta platsen.

– I och med detta beslut så önskar vi Orust FC lycka till i RFL, och vi lägger detta bakom oss och istället blickar framåt, avslutar Tommy Rasimus.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img