Solberg om AFC:s chanser i SFL: ”Jag tror att det kan bli svårt”

AFC Eskilstuna var det lag som knep den enda uppflyttningsplatsen till SFL i år. Nu står laget inför stora utmaningar – och i det senaste avsnittet av Studio FM diskuterar panelen dessa.

Jiad Hassi är sportchef i AFC Eskilstuna och intervjuades i säsongens första avsnitt av Studio FM. Där pratade han om klubbens högt satta målsättningar, och att framgångsfaktorn för deras del till stor del kommer vara att spelarna i laget känner varandra såpass väl.

MISSA INTE: Stor omställning för AFC: ”Håller inte att göra det halvdant”

Christopher Solberg håller med Hassi om att ha kemi i laget är viktigt, men poängterar också att det defensiva arbetet kommer bli en nyckel.

– Man ska inte underskatta det han (Jiad Hassi) säger om kemi, men samtidigt tror jag ändå att glappet mellan ettan och SFL är relativt stort. Det gäller att de inte går på för många nitar i början, säger Solberg i studion och fortsätter:

– De pratar mycket om en snabb och teknisk futsal, men man ska verkligen inte underskatta disciplin i försvarsspel som väldigt många lag har jobbat med och kanske ligger lite före. Det är viktigt att ha ett bra försvarsspel att lägga grunden på, framför allt nu i SFL där det finns många lag som har landslagsspelare och väldigt mycket offensiva kvalitéer.

Klubben tror på ett bra förstaår i SFL. Är det kaxigt agerat eller är det väldigt välkommet med den typen av självförtroende i vår högstaliga?

– Det är kul med nytt blod och nya lag, det tycker alla. AFC spelar fotboll i allsvenskan så många känner till laget. Jag tror att det kan bli svårt att nå en topp fyra-placering som de pratar om, men vinnarmentalitet ska man inte underskatta. De var dessutom helt obesegrade i fjol och det är något att bygga vidare på, säger Solberg.

Se och hör mer av Christopher Solbergs tankar om AFC Eskilstuna i säsongens första avsnitt av Studio FM i spelaren nedan.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img