Gentofte missade avancemanget i CL – Legiec: ”Det är surt”

Det blev inget avancemang för JB Futsal Gentofte och Kristian Legiec. Trots det blickar den svenska landslagsstjärnan tillbaka på en spännande upplevelse.
– Det var ett bra äventyr med ett härligt gäng, säger han.

Kristian Legiec är nyss hemkommen efter en veckas Champions League-äventyr i Montenegro med danska mästarlaget JB Futsal Gentofte. Laget hamnade i grupp I tillsammans med Leo Futsal Club och hemmalaget KMF Titograd.

Redan i den första matchen, där man ställdes mot värdlaget Titograd, höll det på att gå utför för de danska mästarna. Men en imponerande vändning såg till att det trots allt blev tre poäng.

– Första matchen gör vi det inte alls bra, men lyckas starkt vända på det för att vi spelar bra fem mot fyra. Vi gör egentligen en plattmatch men vinner till slut, vilket är starkt i sig, berättar Legiec till Futsalmagasinet.

Därefter väntade mötet med Leo Futsal Club.

– Vi visste att vi skulle möta ett jättebra lag. Det är inte alls samma lag som i fjol när vi mötte dem med IFK Uddevalla. De har sex nya brassar, flera från landslaget. Det var klasspelare i hela laget, säger han och fortsätter:

– Det var ett starkt lag men vi stod upp väldigt bra. De har inte många chanser, men de har mycket boll vilket vi lät dem ha. De är dock kliniska i sina avslut och det är det som gör att de ligger där de ligger. Vi har våra lägen men får inte riktigt till det, och då vinner man inga matcher.

Odds: Arsenal–Tottenham
1: 2.56 X: 3.68 2: 2.80
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Matchen slutade med förlust, 2–3, och därmed såg läget tufft ut inför den avslutande omgången där Leo Futsal Club skulle ställas mot hemmalaget Titograd. Gentoftes enda chans var helt enkelt att Titograd skulle gå vinnande ur den striden.

Leo vann matchen – och därmed tog äventyret slut för mästarlaget från Danmark.

– Det är surt. Men det var ett bra äventyr och ett härligt gäng. Jäkligt bra futsalkillar med stora ambitioner. De satsar riktigt hårt. Tyvärr, vad jag hört, har förbundet inte samma tänk kring satsning som dessa har. Vi får se hur det går för dem, men de är överlägsna i Danmark.

Hur kändes det för egen del?

– Det känns bättre och bättre, men det är inte den gamla Kristian som är tillbaka. Jag känner av min knäskada. Nu när jag kommer hem blir det ordentlig rehab så knät blir bra, för jag vill att det ska vara bra för hösten med ÖSK och landslaget.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img